1 PKK'lı 4 polise rağmen firar etti!

Diyarbakır'da Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen PKK'lı, başında nöbet tutan 4 polise rağmen firar etti. Örgütün dağ kadrosunda yer alan PKK'lının yakalanması için operasyon başlatılırken, 4 polis memuru açığa alındı.

Abone ol

PKK'nın dağ kadrosundan olduğu öne sürülen Bedrettin Güçlü, 4 polis gözetiminde tedavi gördüğü hastaneden firar etti.

Bir süre önce Türkiye'ye yaralı olarak giren başkası adına düzenlenen sahte kimlikle hastanede tedavi olan bir kişi istihbarat birimlerinin dikkatini çekmişti. Yapılan araştırmalar sonucu o kişinin PKK'nın dağ kadrosundan Bedrettin Güçlü olduğu anlaşılmıştı.

Gizli bir operasyonla Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güçlü, 4 polis tarafından 24 saat gözetim altına alınmıştı. 1 ay boyunca hastanede tedavi olan Güçlü, 16 Kasım'da başındaki polislere rağmen firar etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bölgeye müfettiş gönderirken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de inceleme başlattı. Açılan soruşturmada 4 polis memuru açığa alındı.

Soruşturmada çarpıcı bir iddia da gündeme geldi. Firardan 2 gün önce Diyarbakır Emniyeti'ne "PKK'lı Güçlü'nün hastaneden kaçırılacağı" ihbarı geldi ancak bu durum polislere iletilmedi.

Pkklının firar ettiği tarihe ilişkin hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarına da el konulurken, polisler ile hastanede görevli personelin ifadesine başvuruldu.

ulusalkanal.com.tr

Deniz Gezmiş'in annesi vefat etti Gündem Nurdan Okur, Balyoz kumpası soruşturmasında şüpheliler arasında Gündem Askeri alanlar üçüncü göze açıldı Gündem IKBY'den önemli açıklama Gündem