''Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Rana Bozkurt, bir yıl önce 17 Aralık’ta düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ardından hukuk sistemine yapılan müdahaleler ve adalet sisteminin siyasallaştırılması sonucu bir güvensizlik ortamı oluştuğunu söyledi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Rana Bozkurt, bir yıl önce 17 Aralık’ta düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ardından hukuk sistemine yapılan müdahaleler ve adalet sisteminin siyasallaştırılması sonucu bir güvensizlik ortamı oluştuğunu söyledi.

CHP Muğla İl Başkanlığı’nda, “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun” sloganıyla İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akgül ve partili gençlerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Rana Bozkurt, “Tam bir yıl önce bugün ülkemizde büyük bir yolsuzluk olayı su yüzüne çıktı. Bir yıl aradan sonra bu olayın tekrar gündemimizde olması halkımızın yolsuzlukla mücadelede ne kadar kararlı olduğunun göstergesidir” dedi.

Toplumun büyük bir kesimi ile CHP’nin bu yolsuzluk karşısında takındığı mücadeleci tavrın, yapılan yolsuzlukların unutulmamasını sağladığına işaret eden Bozkurt, şunları söyledi:

“Toplumun bu mücadeleci tavrının aksine yolsuzluğa adı karışmış isimlerin ve çocuklarının umursamaz davranışları ve yüzsüzlükleri ise olayın en vahim tarafıdır. Toplumun ahlaki değerleri ayaklar altına alınmıştır. Yaşanan yolsuzluk olayının ardından hukuk sistemine yapılan müdahaleler ve adalet sisteminin siyasallaştırılması sonucu bir güvensizlik ortamı oluşmuştur. İnsanlar artık yargının bağımsızlığına güvenmiyor. Yolsuzluk yapanların kendi menfaatleri adına müdahale ettikleri kurumlar, yapılar ve sistemler ulusumuz için tehlikeye dönüşmüştür”

Bozkurt, günlük çıkarlar uğruna bir ülkenin geleceği ve bu geleceğin teminatı olan gençlerin umutlarının tehdit altında olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu karanlık sürecin sıkıntısını en çok yaşayan ise, biz gençleriz. Yolsuzluğa bulaşan ve bunu toplumun gözünde meşrulaştıran bir hükümet, topluma korku salarak hegomanyalarını devam ettiriyor ve hukuku da amaçları doğrultusunda kendi lehinde yapılandırıyorsa, bu hükümet diktatördür. Ancak hiçbir diktatörlük düzeni sürdürülebilir değildir. Yakın tarihimiz bu tür örneklerle doludur.İsterdik ki ülkemizde yaşanan güzel olaylarla, insanlığa faydalı buluşlarla dünya gündeminde yer alalım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hırsızlık yapanların, yaptıkları hırsızlığı hukuka müdahale ederek meşrulaştıranların karşısındayız ve onlarla mücadeleye devam edeceğiz”

İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akgül ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 1 milyar 370 milyon lira, yeni alınan uçağın maliyetinin ise 185 milyon dolar olduğunu belirterek, “Bu parayla ülke genelinde ve ilimizde birçok yatırım gerçekleştirilebilirdi” dedi.

Basın açıklamasının ardından Muğla Aylin karaca kavşağına geçerek kırmızı ışıklarda duran araçlara broşür dağıttılar.

Aykut Kurt/ Muğla

ulusalkanal.com.tr

CHP'den Birgül Ayman Güler açıklaması! Gündem Ekrem Dumanlı'nın ifadesi alınıyor Gündem “Balyoz hakimleri ve savcıları yargılanmalı“ Gündem AB karar verdi! Gündem