250 milyon maske ücretsiz dağıtıldı

Salgın döneminde 250 milyon maske ücretsiz dağıtıldı, şimdiye kadar 55 ülkeye koruyucu ekipman gönderildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Türkiye veren el oldu” dedi. Varank, ayrıca mayıs ayına kadar 5 bin tane yerli solunum cihazı üreteceklerini de duyurdu.

Abone ol

Maske ve koruyucu ekipmanlara ilişkin son verileri paylaştı. Solunum cihazlarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank, bir televizyon programında açıklamalar yaptı. Varank, Türkiye'de sağlık çalışanlarının maske ve koruyucu ekipman sorunu olmadığını belirtti.

Bakan Varank, Türkiye’nin bu süreçte “veren el” konumuna geldiğini söyledi.

Varank, ayrıca başka ülkelerin Türkiye'den koruyucu maske, tulum, gözlük, eldiven ve dezenfektan talebinde bulunduğunu anlattı.

Varank'ın gündeminde yerli solunum cihazları da vardı. Yerli solunum cihazının 14 gün gibi kısa bir süre içinde seri üretilebilir hale getirildiğini ifade etti, mayıs ayı hedefini duyurdu.

Öte yandan solunum cihazlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla solunum cihazlarının ihraç için ön izinleri kaldırıldı. Etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit de kayıt ve izin olmaksızın ihraç edilebilecek.

ulusal.com.tr

Bayram sonrası normalleşme planları Gündem Sokağa çıkma yasağının 2. gününde de sessizlik hakimdi Gündem Erdoğan'dan Somali Cumhurbaşkanı Farmajo'ya mektup Gündem Vatan Partisi yöneticisi Emin Selim Akgül'ün annesi Cemile Akgül vefat etti Gündem