Dışişleri'nden uyarı: Bölünmeyi hızlandırır

Dışişleri Bakanlığı'nden hükümete önemli bir uyarı geldi. Başbakan Erdoğan'a sunulan değerlendirmede, Barzani üzerinden satışlan Irak petrolünün bölünmeyi hızlandıracağı ve bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına yol açabileceğine dikkat çekildi.

Abone ol

Barzani yönetimi üzerinden getirilen Irak petrolünün satışıyla ilgili AKP Hükümeti'ne önemli bir uyarı geldi. Dışişleri Bakanlığı, petrol satışının yaratacağı tehlikelerle ilgli Başbakan Erdoğan'a değerlendirmelerini sundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, petrol satışı ile ilgili Ankara Irak politikalarında dönüm noktasına geldi. Petrol satışı için Irak'taki seçimlerin sonuçları bekleniyordu, ancak AKP Hükümeti Barzani yönetimi ile temasları sonrası sonuçları beklemeden satış kararını verdi.

Başbakan'a sunulan değerlendirmede, Bağdat'tan izinsiz yapılan petrol satışının bölünmeyi hızlandırabileceği vurgulandı.

Başbakan Erdoğan'a sunulan değerlendirmede, petrol satışının bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına da yol açabileceği belirtildi. Amerika'dan gelen açıklamalar hatırlatılarak, Amerika'dan gelebilecek yaptırımlara dikkat çekildi.

ulusalkanal.com.tr

Fezlekeden Yalı Ataköy projesi çıktı Gündem Ricciardone'den ''paralel yapı'' açıklaması Gündem AKP'li vekillerden şok mektup Gündem Facebook'ta virüslerle şantaj Gündem