Burası İstanbul otogarı! Yüzlercesi akın etti

Mültecilerin yeni durağı İstanbul Otogarı oldu. Bu kez rota Edirne üzerinden Avrupa ülkeleri. Ancak mülteciler İstanbul'dan Edirne'ye gidemiyor. Çünkü otobüs işletmeleri Trakya'ya bilet kesmiyor. Durum böyle oluca mülteciler yürümekten başka çare kalmadı. Ve 272 kilometrelik uzun yürüyüş başladı.

Abone ol

Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğru yola çıkan mülteciler yeni güzergâhı Edirne. Karayolu ile sınırı geçmek isteyen mülteciler Büyük İstanbul Otogar'ına toplanmaya başladı.

Akdeniz, umut yolculuğuna çıkan mülteci mezarlığına döndü. Ve bu karanlık yolculuğun yeni adresi karayolu oldu.

Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu kalabalık mülteci grupları internet üzerinden haberleşerek otogarda buluştu.

Birçoğu daha önce botlarla Yunanistan'a gitmeyi denemiş ama başarılı olamamış. Kimi dolandırılmış, kimi de korkmuştu.

Onlardan biri de Suriye Ensar... Türkiye'deki hayat pahalı ve çalışma izni alabilmekte kolay değil. Daha rahat bir hayat için İzmir'den Yunanistan'a gitmeye çalışırken batan bir bottan son anda kurtarılmıştı Doktor Ensar.

Ensar şimdi de karayolunu deneyecek. Başaramaz ise tekrar ölüm yolunu seçecek.

Yurdun dört bir yanından İstanbul Esenler'deki otogara gelen mültecilerin sayısı artıyor. Çünkü Trakya'ya giden otobüs firmaları mültecilere bilet satmıyor.

Otogardaki bazı otobüs firmaları mültecilere kek ve kraker dağıtıyor. Parası olmayanlar karınları bu yardım ile doyuruyor.

İşte bu görüntü onların yolculuklarını, yaşadıklarını anlatıyor. İstanbul'da bilet bulamayan mülteciler kendi imkânları ile Edirne yoluna düştü. Araç bulamayanlar TEM otoyolunda İstanbul'dan Edirne'ye yürümeye başladı.

Sırtlarında yükleri ile 240 kilometrelik yolu hiç soluklanmadan yürürlere 40 saat sonra Edirne'ye ulaşacaklar. Bazıları ise bunu çoktan yaptı.

Otobüslerle Edirne Otogarı'na gelmeyi başaranlarıysa polis karşıladı. Polisin ikna edemediği mülteciler Yunanistan'a da otobüs bileti alamadı, gözyaşlarıyla düştüler sınır kapısının yoluna.

İpsala, Uzunköprü, Karaağaç sınır kapıları onlar için yeni umut kapısı... Önce Yunanistan ardından Almanya'ya geçicekler... Ellerinde Aylan Bebeğin fotoğrafını taşıyan mülteciler Türkiye hükümetinden sınırdan geçişlere izin verilmesini istiyor.

HABER: GÖKHAN ÇELİK-DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

8. kattan atlayarak intihar etti Yurt Son karar verildi Yurt Meteoroloji'den kritik uyarı: Öğle saatlerinden sonra... Yurt Baldızını öldüren polis memuru Çorum’da yakalandı! Yurt