Erdoğan'dan Bakü ziyareti

4-5 Eylül'deki Nato zirvesi öncesi Azerbaycan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mevkidaşı İlham Aliyev'le görüştü. Ortak basın toplantısında Erdoğan, enerji ve iki ülke arasındaki ticaret üzerinde durdu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın Nato zirvesinde ABD Başkanı Baracak Obama ile görüşeceğini duyurdu.

Abone ol

Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ikinci resmi ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, heyetler arası görüşmelerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede Erdoğan ve Aliyev iki ülke ilişkileri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Erdoğan’ın heyetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer aldı.

Heyetlerle görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Dağlık Karabağ, enerji ve ticaret konularının üzerinde durdu. "Dağlık Karabağ'ı en önemli konu olarak ele aldık" diyen Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan arasında 15 milyar dolarlık bir ticaret hacmini hedeflediklerini söyledi.

4- 5 Eylül'deki NATO zirvesine de değinen Erdoğan, "Azerbaycan'a verilmiş sözler var. Azerbaycan'a verilen sözlerin yerine gelmesini isteyeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 5 Eylül Cuma günü NATO zirvesi için gideceği Galler’de ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geleceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

8 aydır işleme koymuyor! Gündem Ethem Sarısülük davası karara bağlandı Gündem Demirtaş “HDP'yi MİT kurdu“ haberini yalanlayamadı Gündem İşte kaza anı Gündem