Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanı kendisini istifaya götüren süreci anlattı

Abone ol

"Yıllardır süren bir aşağılanma var. Çok aşağılandık. Hâlâ da aşağılanıyoruz. Daha fazla tahammül edemedim." Bu sözler istifa eden Tuğamiral Gündüz Alp Demirus'a ait.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus kendisini istifa noktasına getiren süreci anlattı, "sabrın da bir sonu var" dedi.

"Çok aşağılandık, hâlâ da aşağılanıyoruz. Anıtkabir’e giderseniz, benim dedemin adı orada yazar. İstiklal Savaşı’nı veren bir dedem Kore’ye gitmiş gelmiş asker bir babam var ve casus olarak yargılanıyorum. Daha fazla tahammül edemedim."

Vatan Gazetesi'ne konuşan Demirus, Balyoz davasında 4 yıldır cezaevinde olan komutanları hatırlattı.

"Tertip davalara kurban edilen yüzlerce komutanımız, silah arkadaşımız, kardeşimiz var. Kimisi 4 senedir zindanda, kimisi hastalıklarla mücadele ediyor, kimisi hayatını kaybetti. Bir oyalama, öteleme taktiği güdülüyor. Her pazartesi “Bu hafta o hafta” deniyor fakat cumaya geliyoruz ve bu haftanın da o hafta olmadığını görüyoruz. Her sabrın bir sonu var."

Tuğamiral Demirus Denizaltı Filo Komutanlığı'nı yürütürken İzmir'deki "Askeri Casusluk" davasına dahil edilince lojistik başkanlığı görevine kaydırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Özel oturum iptal Gündem Erdoğan'a gensoru önergesini geri çekti Gündem Saati belli oldu Gündem Anaların teröre karşı barışçı çözümü Gündem