İzmir’de Buca Doğal Ürünler Tüketim Kooperatifi kuruldu

İzmir’de Buca Doğal Ürünler Tüketim kooperatifi kuruldu. Kooperatifin amacı üreticiden, tüketiciye aracısız ve sağlıklı ürünler sunmak. Buca'nın önde gelen isimlerinin kurucuları arasında olduğu kooperatif, ilk iş olarak hormonsuz besin mağazası açacak.

Abone ol

Anayasada var olan sağlıklı beslenme her bireyin doğal hakkıdır ilkesinden yola çıktılar.

Üreticiden tüketiciye direk satış sloganı ile Buca Doğal Ürünler Tüketim Kooperatifi'ni kurdular.

Kooperatifin başkanlığını Buca’da esnaflık yapan makine mühendisi Abidin Çiçek üstlendi.

Aralarında Vatan Partisi Buca İlçe Başkanı Zafer Masalcı, tavuk yetiştiricisi Tunç Yengin, müteahhit Fuat Yaralı ve Mimar Çetin Talman’ın da olduğu 7 kurucu üye Kuruluş gününe özel Buca'da tanışma yemeği düzenlendi.

Konuklar arasında Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bademler Kooperatif Başkanı Mehmet Sever, Kiraz İdeli Kooperatif Başkanı Süleyman Top, Buca Eski Belediye Başkanlarından Cemil Şeboy, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ile çok sayıda üretici ve esnaf katıldı.

Yemekte kooperatifin ilk ürünleri olan yumurta ve bal satışı yapıldı. Katılımcılar zaman kaybetmeden kooperatife üye oldu.

Öte yandan yemekte müjdeli bir haber verildi.

Kooperatif yönetimi önümüzdeki günlerde tüketim mağazası açılacağını duyurdu.. Mağazada üreticiden direk alınacak besin maddelerinin satışı yapılacak… İşe ihtiyacı olan ev kadınlarının da katkı sunması sağlanacak. Alo Süt uygulamasıyla evlere süt servisi yapılacak.

Buca Belediyesi kooperatife yer vererek ürünlerin halka daha kolay ulaşmasını sağlayacak.

Haber : Belma Yücel

Kamera: Erdem Özdemir

ulusalkanal.com.tr

Bartın'da otomobil şarampole yuvarlandı Yurt Rize'de silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı Yurt Halı sahada kalp krizi geçiren kişi hayatını kaybetti Yurt Motosiklet devrildi: 1 yaralı Yurt