Feyzioğlu'na destek yağdı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yargı camiasından destek yağdı. Aralarında İstanbul ve Ankana Barolarının da olduğu 12 barodan ortak açıklamayla Feyzioğlu'na destek geldi. Yargıçlar ve Savcılar Birliği YARSAV da Feyzioğlu'nun açıklamalarını savundu. Van Barosu Başkanı Murat Timur da Feyzioğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a hukuk dersi veren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na destek yağdı. Yargı kurumları, art arda açıklamalar yaparak Feyzioğlu'nun yanında olduklarını açıkladı.

İlk destek, İstanbul'un da aralarında olduğu 12 barodan geldi.

"Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz."

12 baronun açıklamasında, Erdoğan'ın devlet adamlığı ile bağdaşmayan, hukuka aykırı bir davranış sergilediği belirtildi.

Açıklamaya; İstanbul, Adana, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Karabük, Kütahya ve Muğla Barosu yönetimleri imza attı.

Feyzioğlu'na bir destek de Yargıçlar ve Savcılar Birliği YARSAV'dan geldi.

"Sayın Başbakan'ın, Türkiye Barolar Birliğinin Başkanına olan tavrı, hem bugünün erkler ilişkisinin geldiği noktayı özetleyen bir tablo, hem de yakın gelecekte yaşanacak yargısal tasarruflara ilişkin ipuçlarını barındırmaktadır"

YARSAV'ın açıklamasında, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün tavrı da eleştirildi.

Van Barosu Başkanı Murat Timur da Feyzioğlu'na teşekkür etti.

"Başbakanın bu derece sert uslübü demokrasiyle bağdaşmadığı gibi otoriter yönetimin yansımasıdır. Depremzedelerin yaşadığı sorunları ülke gündemine taşıdığı için de Feyzioğlu’nu kutluyoruz"

ulusalkanal.com.tr

Fenerbahçe şampiyonluk kupasına kavuştu Gündem Ve kansere yenik düştü Gündem Afyon kampı kapanış konuşması Gündem Öcalan'ın Demokratik İslam Kongresi'ne mesajı: Mümin kardeşlerim... Gündem