Gazi kağıt toplayarak 35 bin fakir öğrenciye yardım etti

Adana'da 47 yaşındaki Gazi Sebahattin Aslan elektrikli sandalyesi ile sokak sokak gezip atık kağıtları topluyor. Aslan Gazi, topladığı kağıtları satıp elde ettiği parayla da başta yaralandığı Hakkâri olmak üzere durumu olmayan öğrencilere yardıma eli uzatıyor.

Abone ol

Elektrikli sandalyesi ile sokak sokak geziyor, atık kağıtları topluyor.

Kağıtları kendi için değil vatanın geleceği çocuklar için topluyor.

Görüntülerdeki kişi Adanalı Sebahattin Aslan. Tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Bu durumda olmasının sebebi ise yüreğindeki vatan sevgisi.

1995 yılında Hakkâri'de terör örgütü pkk ile girdiği çatışmada başından vurularak yaralandı. Hastanede günlerce süren yaşam mücadelesi verdi. 20 yılda 13 ameliyat geçirdi. Vatan sevgisinden payına düşen bir tekerlekli sandalye oldu.

Adının önüne gazi ünvanı eklendi, göğsüne madalya takıldı. Kaderine isyan etmek yerine hayata dört elle sarıldı.

Hayatını değiştiren yer olan Hakkâri'ye hiç küsmedi. Aksine Hakkârili çocukalar geleceğe daha güvenle baksınlar, teröristlerin yalanlarına kanmak yerine okusunlar meslek sahibi olsunlar diye çabaladı. Bu çabası Hakkâri'den Diyarbakır'a ve hatta Ağrı'ya kadar uzandı.

Sokak sokak gezen 47 yaşındaki Adanalı Gazi Sebahattin Aslan, atık kağıt toplayarak 3 yılda tam 35 bin fakir öğrenciye yardım eli uzattı.

Öğrencilere 100 bin lira değerinde kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı gibi yardımlarda bulundu.

Kahraman gazinin bundan sonraki hedefi, kurduğu 'Vatanda Eğitim Derneği' adına bir okul yaptırmak.

ulusalkanal.com.tr

Açılış değil AKP mitingi Yurt Vatan Partisi Kayseri Huzur evindeydi! Yurt Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri gözaltında Yurt OSTİM'de kriz sesleri Yurt