"Artık ortada ateşkes kalmadı! Savaştayız!"

Ermensitan, Azerbaycan'a savaş ilan etti... Sınır hattında son dönemlerde artan çatışmalara değinen Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü “Bir savaşın içindeyiz. Ortada ateşkes kalmadı." ifadelerini kullandı. Azerbaycan'dan ise "Ateşkesi Ermenistan bozdu" açıklaması geldi.

Abone ol

İsviçre'de iki ülkenin bir araya geldiği barış görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından, Ermenistan'dan "Azerbaycan'la ateşkes sona erdi" açıklaması geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan İsviçre'de görüşmüş, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili hiçbir sonuç alınamamıştı.

Sınır hattında son günlerde artan çatışmalarla ilgili her iki ülkeden açıklamalar geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan Azerbaycan ile savaş halinde olduklarını söyledi.

Hovhannisyan ''Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı. Azerbaycan tank, havan topu, uçaksavar gibi varolan tüm silahları kullanıyor'' dedi.

Bir açıklamada Azerbaycan'dan geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev ateşkesi bitiren tarafın Ermenistan olduğunu belirtti. Hikmet Hacıyev ''Ateşkes, Ermeni güçlerinin Azerbaycan'daki yasadışı varlığı nedeniyle bozulmuştur. Ermenistan ele geçirdiği topraklardan çekilmek zorundadır. Ancak bu sayede bölgede sürdürülebilir barıştan söz edilebilir'' dedi.

ulusalkanal.com.tr

Hizbullah'tan misilleme açıklaması: Açıkça söylüyoruz Dünya Patronunu öldürmüştü cezaevinde intihar etti Dünya ABD'de 3 bin mahkum 'yanlışlıkla' erken tahliye edildi Dünya Esad 1 hafta içinde 2. kez kameralar karşısında Dünya