Eleştirilere karşı kendisini savundu

Yeniden yargılamanın yapıldığı Balyoz davasında mahkemeye "tanık" sıfatıyla ifade veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eleştirilere karşı kendisini savundu. Özkök, dört yıl boyunca mahkeme çağırmadığı için ifadeye gitmediğini söyledi.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, yeniden yargılama kararı verilen Balyoz davasında bugüne kadar sessiz kalmasına ilişkin eleştirilere karşı kendisini savundu.

Mahkemeye verdiği ifadede "Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım" diyen Özkök, mahkeme çağırmadığı için ifadeye gitmediğini söyledi.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Özkök, "Arkadaşlarınız, masumiyetlerini kanıtlayacak tanıkların konuşmasını 4 yıl beklediler. On beş dakikalık bir tanıklık" sorusuna "Evet ama kusuru bize ait değil" yanıtını verdi.

Ergenekon davasında da tanıklığına başvurulduğunu belirten Özkök, "Mahkeme çağırdı ve derhal gittim. Balyoz davasına bakan mahkemenin çağrısına da derhal icabet ettim" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı içinin rahat olduğunu belirtti.

"Beni doğrudan sorumlu kılmıyor bu durum. İçim rahat. Balyoz davasında da aynı şey oldu. Mahkeme çağırdı, koşa koşa gittim. Mahkemenin takdiri böyle oldu."

ulusalkanal.com.tr

Soruşturma tamamlandı! Pamir'in annesi hakkında... Gündem İsrail askerinden Mescid-i Aksa'ya baskın Gündem Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Örgütü kuruldu Gündem 80 bin deşifre yapılacak Gündem