Bu künefe başka, neden mi?
İster fıstıklı, ister kaymaklı ama illa ki peynir ve şerbetli… Künefeden bahsediyoruz.... Ve anavatanı Hatay’a gidiyoruz... Yusuf Usta’nın geleneksel yöntem ile damakları şenlendirdiği künefenin farkını izliyoruz.
Dünyanın ilk peynirli tatlısı, yöresinin yüz akı, gurmelerin baş tacı künefe… Seveni çok, ‘tatmadım’ diyeni yok. Ama şimdi ekranınıza getirdiğimiz bu künefe başka. Neden mi?
Çünkü bu künefenin ardında koca bir gelenek ve büyük bir emek var. Yusuf Usta’nın yeri küçük ama ünü büyük. Yaptığı bu özel künefeleri tatmaya dünyanın ta bir ucundan bile gelen var. Bu ünün sırrı ise közde saklı…
Yaşar Usta’ya göre hem ata usulü, hem de peynir seçimi bu lezzeti farklılaştırıyor.
Bu ayrıcalıklı lezzet farkı ve geleneksel yönteme bağlı üretim ustasına patent sağlamış.
Tel kadayıfın arasında gezdirilen o eşsiz peynir, köz halindeki ateş üzerinde döndürülerek kızartılıyor. Sonrasında şerbetle buluşturuluyor. Bu künefe mide yakmıyor. Öyle ki, tatlı sevmeyenler bile bir kez tattıysa artık vazgeçemiyor.
Bu kadar anlattık ve izlettik. Canınız çektiyse sorun etmeyin. Çünkü Yusuf Usta’nın buna da bir çözümü var.
ulusal.com.tr