Siyasilerden şehit olan 5 vatandaş için başsağlığı mesajları

Diyarbakır'da, PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybeden 5 vatandaş için siyasiler, başsağlığı mesajları yayınladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı kendi hesabından da paylaşarak hainlerin yakalanması için operasyon başlatıldığını duyurdu. Soylu'nun paylaştığı yazıda, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, hain terör örgütü PKK'lı teröristlerin döşedikleri el yapımı patlayıcı sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kulp'taki terör saldırısı hakkında, "Mücadelemiz yurt içinde, yurt dışında devam ediyor. Bunların hesabını mutlaka verecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise saldırı ile ilgili, terör örgütünün alçaklığının koronavirüse rağmen sınır tanımadığının görüldüğünü söyledi. Kalın'ın paylaşımında, "Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yaptığı paylaşımda, hayatını kaybeden vatandaşların hesabının cani terör örgütünden sorulacağını söyledi. Altun'un paylaşımında "Kalleş terör örgütü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 5 sivil vatandaşımızı şehit etti. Terörle mücadelemizin bugünlerde dahi hiçbir şekilde hız kesmediğinin bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın!" diyerek şehit olan vatandaşların hesabının sorulacağı sözünü verdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dilerken, teröre "ama" diyerek yaklaşanlara lanet etti. Feyzioğlu'nun paylaşımında "Diyarbakır Kulp'ta odun topmaya giden köylülere teröristlerce alçak saldırı. Hainler 4 vatandaşımızı katletti. Masum insanların ocaklarına ateş düştü. Lanet olsun teröristlere. Teröre "ama" ile yaklaşan aklama ekiplerine... Vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum" diyerek tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise sosyal medya hesabından "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hain terör saldırısına uğrayan 5 orman işçimiz şehit olmuştur. Masum insanların canına kasteden hain teröristlere lanet olsun. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" diyerek başsağlığı mesajını iletti.

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Alçak terör örgütü, kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde sivilleri hedef aldı.Terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" sözleriyle herkese başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giderken hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

TBMM Başkanı Şentop, "Bölücü terör örgütü PKK, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Hainlere hak ettiği cevap mutlaka verilecektir." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

EPDK'dan flaş fatura açıklaması! O yerler için fatura düzenlenmeyecek Gündem Bakan Varank'tan aşı ve ilaç açıklaması Gündem Türkiye'nin koronavirüs istatistiği Gündem Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü dezenfektan kullanımı konusunda uyardı Gündem