"Iraklıların yüzde 93’ü Amerika Birleşik Devletleri’ne düşman"

"Iraklıların yüzde 93’ü Amerika Birleşik Devletleri’ne düşman". Bu çarpıcı tespit The Intercept dergisinde yer alan bir araştırmaya ait. Araştırmaya göre Irak halkından sonra ABD'yi düşman gören iki halk Yemen ve Filistinliler.

Abone ol

Arap Ülkelerinin ABD’ye bakış açısı araştırıldı. Sonuca göre Irak’ta her 100 kişiden 93’ü Amerika Birleşik Devletleri'ne düşman.

The Intercept (Di İntırsept) internet dergisinde yayımlanan araştırma 15 farklı ülkede 18 24 yaş aralığındaki 3.500 kişiyle yapıldı.

Buna göre Irak, Filistin ve Yemenliler ABD’yi düşman olarak görüyor.

Irak’ta yapılan anketlerde “ABD müttefikimizdir” diyenlerin oranı yüzde 6’da kalırken, “ABD Düşmanımızdır” diyenlerin oranı yüzde 93 oldu. Dergi bunun nedenini de ABD işgaliyle birlikte yüz binlerce Iraklı Sivilin Ölümüne dayandırdı.

ABD’ye düşman görmede ikinci sırada yüzde 82 ile Yemenliler yer aldı. Yemenlileri yüzde 81 ile Filistinliler takip etti. Dergiye göre Yemen’deki ABD düşmanlığının temel nedeni Suudi Arabistan’ın hava saldırılarına verdiği destek.

Araştırmada, bölgede yaşayan kadınların IŞİD terörü nedeniyle “kadın haklarından” endişe duyduğu ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Ruhani: İran ordusu, İslam dünyasının askeri gücüdür Dünya Ruhani: İran ordusu, İslam dünyasının askeri gücüdür Dünya Emir Muhsin Ziyai: Yardımlarımız planlı bir şekilde devam ediyor Dünya Emir Muhsin Ziyai: Yardımlarımız planlı bir şekilde devam ediyor Dünya