Avrupa'da 19 Mayıs heyecanı Öncü Gençlik'le yaşandı

19 Mayıs coşkusu yurtta olduğu gibi yurtdışında da coşkuyla kutlandı

Abone ol

19 Mayıs coşkusu yurtta olduğu gibi yurtdışında da coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 200 yurtsever, Vatan Partisi Öncü Gençlik’in öncülüğünde bir araya geldi. 19:19’da başlayan etkinlikle birlikte Avrupa’da yeni kurulan Öncü Gençlik, aynı zamanda ilk etkinliğini de gerçekleştirdi. Video konferans yöntemiyle yapılan etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Aydınlık Gazetesi Yazarı Gaffar Yakınca ve birçok konuk katıldı.

KISA ZAMANDA HIZLI ÇALIŞMA

Avrupa Öncü Gençlik, Aralık 2019’da kurulacağı duyurusunu yaptı ve kısa zaman içinde Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan 100ü aşkın genç ile temas kurdu. Korona salgınına rağmen örgütlenme ağını güçlendirmeye devam eden Öncü Gençlik, toplantılarını video konferans yöntemiyle çevrim içi olarak devam ettirdi. Farklı ülkelerde yönetim ve temsilcilerini belirleyen Öncü Gençlik, önceki hafta da Almanya yönetimini oluşturdu ve ilk görev olarak 19 Mayıs çalışmasını koydu. Avrupa’dan ve Türkiye’den katılımın olduğu etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Avrupa Temsilcisi Ali Mercan ve Aydınlık Gazetesi Yazar Gaffar Yakınca konuşmacı olarak katıldılar. Şair Hüseyin Haydar ve Tiyatro Oyuncusu Ali Yaylı okudukları şiirleriyle katkı sunarken Piyanist Kemal Cem Yılmaz da çaldığı ezgilerle büyüledi.

EMİN ADIMLARLA KURULTAYA DOĞRU

Öncü Gençlik’in kutlaması, farklı kesimleri buluşturdu. Öncü Gençlik Almanya Sekreteri Meram Tosun’un sunumuyla gerçekleşen etkinlikte Tosun, 19 Mayıs’ın özellikle vatanlarından uzakta yaşayan gençler için anlamlı bir gün olduğunu ifade etti. Avrupa kurultayı yolunda bugüne kadar 11 ülkede Öncü Gençlik temsilcilerinin belirlendiğini ifade eden Tosun, Öncü Gençlik’in daha birçok ülkede kurulacağını müjdeledi.

101. Yılda Türkçe Dersi Dünya İran'ın güneybatısında deprem Dünya Avrasya ülkelerinde Kovid-19 ile ilgili gelişmeler Dünya Hindistan'da Kovid-19 vaka sayısında en fazla günlük artış kaydedildi Dünya