Türkiye Birleşmiş Milletler'e bildirdi

Türkiye ile Libya arasıda varılan mutabakat iki ülkede de onaylandı. Türkiye, Libya ile imzalanan ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması’ anlaşmasını, tescil edilmek üzere Birleşmiş Milletlere resmen bildirdi. Avrupa Birliği'nden ise Türkiye karşıtı olduğu belirtilen bir metin basına sızdırıldı.

Abone ol

27 Kasım'da imzalanan ve 8 Aralık'ta yürürlüğe giren Libya mutabakatı, Birleşmiş Milletler'de.

Türkiye, tarihi mutabakatın tescil edilmesi amacı ile Birleşmiş Milletler'e bildirimde bulundu.

Türkiye, Libya ile imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" iki ülkedeki iç onay sürecinin ardından Birlemiş Milletler'de tescil edilecek.

Öte yandan Avupa Birliği'nin de Türkiye ve Libya anlaşmasının uluslararası hukuku ihlal ettiğini açıklamaya hazırlandığı öne sürüldü.

İngiliz haber ajansı Reuters, Avrupa Birliği'nin iki gün sürecek zirvesinde açıklanması beklenen taslak metne ualştığını yazdı.

Reuters'ın ulaştığı metne göre AB, anlaşmadaki "deniz sınırlarının Akdeniz'de bulunan üçüncü ülkelerin egemenlik haklarını ihlal ettiğini ve Birleşmiş Milletler'in Denizcilik Hukuku'na da aykırı olduğunu" söyleyecek.

Metinde ayrıca, Avrupa Konseyi'nimn Türkiye'nin eylemleri karşısında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile dayamışma içerisinde olduğuna ilişkin ifadelerin de yer aldığı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Terör örgütü PKK'ya silah ve mühimmat darbesi Gündem Feyzioğlu Emine Bulut'un ailesinin avukatı olacak Gündem Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 104 terörist suçüstü yakalandı Gündem Libya'dan flaş Türkiye açıklaması Gündem