Soma'da Başbakanlık Müşaviri tarafından tekmelenen Erdal Kocabıyık'a mahkeme 543 liralık ceza kesti

301 arkadaşını madende kaybetti. Bir gün sonra dayak yedi. Şimdiyse para cezasına çarptırıldı. Manisa Soma'daki maden faciasından bir gün sonra Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından dövülen Erdal Kocabıyık'a mahkeme 543 lira para cezası verdi.

Abone ol

Manisa Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra, bölgeye giden Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e vatandaşlar tepki göstermişti.

Madende arkadaşlarını kaybeden bir emekçi, Yerkel'in aracı geçerken arabaya tekme atmıştı. Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in madenciyi tekmeleyerek dövmesi hafızalara kazınmıştı.

Bu olaydan sonra uzun süre işsiz kalan maden işçisi Erdal Kocabıyık'a bir darbe de mahkemeden geldi. Mahkeme, Kocabıyık hakkında "Kamu kurumuna ait araca zarar vermekten" açılan davada aracın 543 liralık hasarını ödemesine hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara inip başkanlık sistemini anlatacak Gündem Prof.Dr. Süheyl Batum: Türkiye'de siyaset yok Gündem YDG-H'nin sözde 'Türkiye hamle sorumlusu' yakalandı Gündem Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan "YPG" açıklaması Gündem