Netanyahu'nun danışmanından olay paylaşım: ABD'den açıklama

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yeni basın direktörü ABD Başkanı Barack Obama’yı ‘antisemitizm’ ile suçladı, Dışişleri Bakanı John Kerry için ise “12 yaşındaki bir çocuk kadar zeki” dedi.

Abone ol

İsrail basını, çarşamba günü kamu diplomasisinin başına getirilen Ran Baratz’ın sosyal medya hesaplarını karıştırırken ‘hazine buldu.’ Zira, 42 yaşındaki Baratz, Facebook paylaşımlarında ABD Başkanı Obama’yı anti semitizm ile suçlamış, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in ‘öldürülecek kadar’ önemli olmadığını iddia etmiş ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin zekasının ‘12 yaşındaki bir çocuğa denk olduğunu’ yazmıştı.

NETANYAHU: BARATZ’IN SÖZLERİ YAKIŞIKSIZ

Reuters’ın haberine göre Baratz, sosyal medya paylaşımlarının basına yansımasının ardından Başbakan Netanyahu’yu telefonla arayarak özür diledi.

Netanyahu da yazılı bir açıklama yaparak, iletişim direktörü Baratz’ın paylaşımlarını ‘yakışıksız’ olarak nitedi. Bu sözlerin ‘kendi duruşu ve hükümetinin politikalarını değiştirmeyeceğini’ kaydeden Netanyahu, Baratz’ın görevinin başında olduğunu da açıkladı.

‘BARATZ’IN SÖZLERİ İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ ETKİLEMEZ’

Öte yandan Baratz’ın sözlerinden payını alan ABD adına ilk açıklamayı Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptı. Earnest, Baratz’ın özrünü memnuniyetle karşıladıklarını açıklayıp, bu açıklamaların Netanyahu ile Obama’nın ülkelerinin karşılıklı çıkarlarını sağlama yetilerini eklemeyeceğini söyledi.

(sputnik)

"Rusya gelmeseydi, teröristler Rusya'ya gidecekti" Dünya İran, 6 haftadır İran'ın eski Lübnan Büyükelçisi Gazanfer Ruknabadi'nin peşinde Dünya Brezilya'da baraj felaketi: Kent sular altında, ölü sayısı bilinmiyor Dünya PKK/PYD’nin yeni hedefi hristiyanlar Dünya