Genelkurmay Askeri Mahkemesi yayın yasağı getirdi

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Adana ve Hatay'daki MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada yayın yasağı koydu. Mahkeme, asker kişilerle ilgili casusluk soruşturması yürütülmesi nedeniyle yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Abone ol

GenelkurmayAskeri Mahkemesi, Adana ve Hatay'daki MİTTIR'larıyla ilgili yayın yasağı koydu.

Yasak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına tebliğ edildi.

Açıklamada, TIR'ları arayan askerlerin casusluk yaptığı iddiasının ardından Askeri Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Karara, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, devlet sırlarının açıklanmasının ve suç işlenmesinin önlenmesi gerekçe gösterdi.

Açıklamada, "Soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturmayla ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yasağı getirilmiştir" denildi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 1 Ocak, Adana'nın Ceyhan ilçesinde ise 19 Ocak tarihlerinde MİT kontrolünde Suriye'ye giden TIR'lar durdurulmuştu. TIR'ların aranması sırasında MİT'çiler ile Jandarma görevlileri arasında tartışma yaşandığı iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Örgüt şeması çıkarıldı Gündem Davutoğlu Alanya'da TGB'liler gözaltında Gündem Abdullah Gül ile ilgili önemli bir iddia daha Gündem Erdoğan, Yasin El-Kadı'nın fotoğrafları yayınlandı Gündem