'Servet Tazegül'e destek verilmeli'

TÜRKİYE Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 1. Avrupa Oyunları'nda madalya kazanamayan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli sporcu Servet Tazegül'e destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başkan Şahin, yaklaşık 1 ay önce Dünya Şampiyonu olan Servet Tazegül'ün, Avrupa Oyunları'nda madalya kazanamadığı için ağır bir şekilde eleştirilmesine tepki gösterdi. Metin Şahin, Servet Tazegül'ün bireysel olarak Türkiye'nin en elit sporcusu olduğunu ve ülke olarak kötü sonuçlar aldığında da milli sporcuya destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Şahin, "Servet Tazegül, yaklaşık 1 ay önce sakatlığı da bulunmasına rağmen Dünyanın en iyi sporcularını yenerek Dünya şampiyonu olmayı başardı. Çok uzun bir hazırlık dönemi ve çok ağır geçen bir şampiyonanın ardından hiç dinlenmeden Avrupa Oyunları için yeniden kampa girdi. Böylesine ağır bir şampiyonadan sonra dinlenmesi gerekirdi. Sonuçta istediği performansı gösteremedi. Servet Tazegül, bu ülkenin en önemli değerlerinden birisidir. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalyayı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda tekrarlamak tüm hedefidir. Bu doğrultuda bir yenilgi sonrası Servet gibi bir sporcunun üzerine ağır eleştirilerle gidilmesini doğru bulmuyorum. Servet gibi bir sporcu bir anlık dibe düşse bile zirveye çıkmayı bilen bir sporcudur. Burada bize düşen, ülke olarak bu tip sporcularımızı desteklemektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, Servet Tazegül'ün aldığı sonucun ardından atılan başlıklarla ağır bir şekilde eleştirilmesine üzüldüklerini ifade ederek, milli sporcunun Dünya şampiyonluğu haberlerinin Avrupa Oyunları'nda aldığı bir yenilgiden daha az medyada yer bulduğunu belirtti.

Uğur DEMİRKIRDI

DHA

Antalyaspor Eto ile anlaştı, Ronaldinho’nun menajerini bekliyor Spor Basketçi Güven Gündüz Guinness için hazırlanıyor Spor Genç kızlar şampiyonasında sağlıkçı krizi Spor Sporun devlerinden Demirel'e veda Spor