Abdullah Gül'den bölünmeye vize

PKK ve HDP'nin "özerklik inşaasına başlıyoruz" açıklamalarına Köşk'ten "vadeli onay" geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Bu bir süreç işi, aceleye getirilmemesi gerek" dediği, uzun vadede toplumun hazırlanması gerektiğini söylediği iddia edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Türkiye'nin bölünmesine vize çıktı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Abdullah Gül, HDP Milletvekili Demir Çelik'e PKK ve HDP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki özerklik inşaasını sordu. Görüşme Gül'ün Türkmenistan ziyareti sırasında gerçekleşti.

Gül, özerklik inşasının Türkiye ile sınırlı kalmayacağını belirten Çelik'e, özerkliği aceleye getirmeyin dedi. Gül, bunun bir süreç işi olduğunu, toplumun uzun vadede buna hazırlanması gerektiğini söyledi.

"Demir Çelik: Demokratik özerklik sadece ve tek başına Kürt sorunu ve Kürt coğrafyasıyla sınırlandırılamaz. Özerklik, etnik kimlik, coğrafi sınır ötesi ve üstünde bir projedir. Çokluk içinde birlik projesidir.

Abdullah Gül: Bu bir süreç işidir, aceleye getirilmemesi gerekir. Uzun vadede toplumun hazırlanması ile ilgili bir sorundur.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nisan ayında Türkmenistan'ı ziyaret etmişti. Gül'ün bu ziyaretine milletvekilleri de katılmıştı. Demir Çelik de HDP adına ziyarette yer almıştı."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nisan ayında Türkmenistan'ı ziyaret etmişti. Gül'ün bu ziyaretine milletvekilleri de katılmıştı. Demir Çelik de HDP adına ziyarette yer almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Meclis'te ıslıklı vekil polemiği! Gündem Utandıran savunma! 'Bu işi Türkiye, İran, Hindistan yapıyor' Gündem Polis merkezine yıldırım düştü: 7 yaralı Gündem Bayrağı indirmeye çalışan zanlı intihar etti Gündem