Almanya Dışişleri Bakanı: İran sorununu çözen ülkeler, diğer krizlere eğilmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İran'la varılan nükleer mutabakatın tarihi bir anlaşma olduğunu, uluslararası krizlerin bu formülle çözülebileceğini söyledi. P5+1 ülkelerine işaret eden Steinmeier, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın da bu gruba katılmasıyla Suriye konusunda harekete geçilmesi gerektiğini savundu.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İran sorununu çözüme kavuşturan ülkelerin şimdi Suriye'ye yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Steinmeier, müzakere grubuna Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ının da katılmasını savundu.

Milliyet gazetesine bir değerlendirme yazısı yazan Steinmeier, İran ile yapılan anlaşmanın tarihi önemine değindi. Alman Dışişleri Bakanı, bunun ülkelerin yakınlaşması açısından eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

ABD, Rusya, Çin, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin yer aldığı grubun diğer uluslararası krizleri de çözebileceğini belirten Steinmeier, “Sıra Suriye’de” dedi.

“Suriye’nin tümüyle dağılmasında çıkarı olmaması gereken komşu ülkelerin katılımı şarttır” diyen Alman Bakan, müzakere grubuna Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın da girmesi gerektiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, İran’la varılan anlaşmanın karar tasarısını Pazartesi günü görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

Nihai anlaşma sağlanan nükleer müzakereler İran'dan nasıl yorumlanıyor? Dünya Rusya ve Çin, Japon Denizi'nde tatbikat yapacak Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu ile İngiliz bakan arasında İran tartışması Dünya Oruç tutmadıkları için çarmıha gerildiler Dünya