Ya tamam ya devam!

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon taraftarına hüsran yaşatan Galatasaray, bu akşam Anderlecht ile karşılaşacak. Avrupa’ya devam niteliği taşıyan zorlu maçta temsilcimizin aklı fikri 3 puanda olacak

Abone ol

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon taraftarına hüsran yaşatan Galatasaray, bu akşam Anderlecht ile karşılaşacak. Avrupa’ya devam niteliği taşıyan zorlu maçta temsilcimizin aklı fikri 3 puanda olacak

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci maçında bu akşam Belçika temsilcisi Anderlecht’e konuk olacak. Constant Vanden Stock Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Ivan Bebek yönetecek. Bebek’in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak. Ligde istikrarsız ilerleyen Avrupa’da ise yokları oynayan Galatasaray, Avrupa’da yoluna devam etmek için ‘dönüm’ maçına çıkacak. ‘Devler Ligi’nde gruptan çıkma şansını önemli ölçüde yitiren ve üst üste aldığı farklı yenilgilerle taraftarlarını üzen Sarı-Kırmızılılar, Anderlecht maçından 3 puanla ayrılarak en azından UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürmek için sahada olacak.

PRANDELLİ’NİN SON ŞANSI

Sezon başından bu yana eleştirilen İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli için de Anderlecht müsabakası büyük önem taşıyor. Sarı-Kırmızılı taraftarların gönderilmesi için imza kampanyası dahi başlattığı İtalyan teknik adamla, Anderlecht maçından çıkacak olumsuz sonucun ardından yollar ayrılacak. Koltuğunun sallantıda oluşundan oldukça rahatsız olan İtalyan çalıştırıcının da zorlu sınav öncesi oyuncularına seslendiği ve 3 puan istediği ifade edildi. Öte yandan Galatasaray Kulübü Yöneticisi Abdürrahim Albayrak, Anderlecht maçı öncesi açıklamalarda bulunurken, “Zor bir maç. Anderlecht maçının bilincindeyiz. Ama ben futbolcu kardeşlerime güveniyorum. Yeni bir sayfa açıyoruz. Belçika’dan galibiyetle döneceğiz. İnancımız sonsuz” dedi.

‘PARANIN PEŞİNDE DEĞİLİM’

GS TV’ye konuşan Prandelli, eski başkan Ünal Aysal’ın kendisini çok önemli ve yenilikçi bir projeyle ikna ettiğini belirterek; “Aysal, İngiltere, İtalya ve Almanya’dan üç takım satın alacaktı ve bu takımlar Galatasaray ile birlikte benim kontrolümde olacaktı. 8 futbolcuyla iletişime geçtik ancak 20 gün sonra her şey tersine döndü” dedi. Sözleşmesinde bağlayıcı madde olmadığını dile getiren İtalyan teknik adam, önceliğinin para olmadığının da altını çizdi.

Öte yandan Anderlecht karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısında agresif bir takıma karşı oynayacaklarını belirten Prandelli, “Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Bizim için çok önemli bir maç ve kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘GALATASARAY YARALI BİR HAYVAN GİBİ’

Galatasaray ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirten Anderlecht Teknik Direktörü Besnik Hasi, rakiplerinin son durumu hakkında “Galatasaray, yaralı bir hayvan gibi” yorumunu yaptı. Kendileri için önemli olan tek şeyin galip gelmek olduğunu kaydeden Hasi, “Kesinlikle kolay bir maç olacağını düşünmemeliyiz. Bu, büyük bir hata olur” ifadelerini kullandı.

Aydınlık

Rekora doymuyor Spor Şenol Güneş'ten taraftarlara destek çağrısı Spor "O rekor 600 yıl kırılamaz" Spor UEFA'nın Yılın 11'i listesinde Arda Turan var Spor