TKP kongreye gitmeye hazırlanıyor!

Yaşadığı iç sorunlar nedeniyle kongreye gitme kararı alan Türkiye Komünist Partisi'nden açıklama geldi. "Partimizde gruplar veya öbekler arasında bir iktidar yarışı veya tasfiye gündemi yoktur" denilen açıklamada "yolumuza güçlenerek devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

Türkiye Komünist Partisi'nde ortaya çıkan iç sorunlarla ilgili Genel Merkez imzasıyla açıklama yapıldı. Parti içi fikir ayrılıklarını gidermek için kongreye gidileceği duyruldu.

"Partimizin bir iç sorun yaşadığı geçtiğimiz günlerde basına yansımış bulunuyor. Sorunun varlığını gizlemiyoruz, tersine kamuoyunda ve dostlarımızda oluşan algı ve kaygılara ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz"

Türkiye Komünist Partisi her yıl politik ve örgütsel olarak yetkili konferans veya kongre toplamaktadır. 2014 yılı kongre sürecimiz de başlamış bulunmaktadır.

TKP'deki tartışma Merkez Komitesi üyelerinin iki ayrı bildiri yayımlamasıyla kamuoyuna yansımıştı. Aralarında Kemal Okuyan ve Aydemir Güler'in olduğu 12 TKP Merkez Komitesi üyesi, "Türkiye Komünist Partisi, gelenek ve değerleriyle, siyasi hat ve üslubuyla taban tabana zıt bir kesimin saldırısı altındadır" ifadeleriyle diğer grubu hedef almıştı. Erkan Baş ve Metin Çulhaoğlu'nun içinde olduğu 11 kişilik karşı grup ise "Partimizin gerçek sorunları vardır" diyerek bildiriye yanıt vermişti.

Öte yandan TKP'nin çıkarttığı ve bir süredir ekonomik sorunlarla boğuşan Sol gazetesinin kapanacağı duyruldu. İflasın eşiğine gelen gazete yarın son sayısını yayımlayacak.

ulusalkanal.com.tr

İşbirliğinin itirafı! Gündem Balyoz sanığı Albay Ali Tarık Akça’nın esrarlı ölümü Gündem Turizm kenti Antalya'da alkolde reklam yasağı esnafı mağdur ediyor Gündem Bahçeli: Bizim çatımız akmaz, göçmez! Gündem