F tipi örgüte yönelik Ankara'da yürütülen ana soruşturma tamamlandı

F tipi örgüte yönelik Ankara'da yürütülen ana soruşturma tamamlandı. 73 kişi için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen iddianamede F tipi örgütü Amerikan'ın yönettiği, operasyonları da CIA'nın yürüttüğü belirtildi. F tipi örgütün TSK kadrolarına sızdığı, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının ordu üzerinde hakimiyeti etkin kılmak amacıyla yapıldığı ifade edildi. Fethullahçı örgütün Hablemitoğlu ve Danıştay cinayetlerini işlediği de iddianameye yazıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Fethullahçı Terör Örgütü”ne ilişkin ana soruşturmayı bitirdi ve iddianameyi hazırladı.

660 sayfalık iddianamede önemli tespitlere yer verildi. F tipi örgütün ABD tarafından CIA aracalığı ile yönetildiği belirtildi.

Kumpas davaları ile yurtseverlere yıkılmaya çalışılan Danıştay Saldırısı ve Necip Hablemitoğlu cinayetlerinin örgüt eliyle işlendiği ifade edildi. Ergenekon ve diğer askeri kumpasların örgütün TSK üzerinde egemen olması için gerçekleştirildiği belirtildi.

İddianamenin çarpıcı ayrıntılarından biri de FETÖ”nün TSK’daki örgütlenmesine yönelik bilgiler oldu. Gülen Cemaati’nin 1971 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenmeye çalıştığı ve 1984’ten sonra bu faaliyetlerin yoğunluk kazandığı belirtildi.

FETÖ Ana Dosyası olarak adlandırılan iddianamede, örgütün ülkedeki bütün kurumlarda hâkimiyet sağlamak üzere kadrolaştığı, mali büyüklüğünün en az 150 milyar dolar olduğu vurgulandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden alıntı ile başlayan iddianamede, Fethullah Gülen’in “devleti kurnazlıkla, yavaş yavaş, sinsice ele geçirmek” istediği ifade edildi. FETÖ’nün Türkiye ve İslam’ı yeniden biçimlendirmek için kurgulanmış toplumsal, politik mühendislik projesi olduğu belirtildi.

Aralarında Fethullah Gülen, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve eski milletvekili İlhan İşbilen’in de bulunduğu 73 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 65’er yıl süreli hapis cezası istendi.

ulusalkanal.com.tr

Ala: Teröre yardım yapan belediye başkanları görevden uzaklaştırılacak Gündem Onur Büyüktopçu, Nice'ta yaşadığı dehşeti canlı yayında anlattı Gündem Başbakan Yıldırım: Bayraklarımızı yarıya indiriyoruz Gündem Doğu Perinçek'ten Fransa açıklaması: Suriye'de barış dünyada barış Gündem