TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtının 68'nci gününde 3 yerleşim yerinde daha kontrol sağlandı. Böylece yaklaşık bin 330 kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş oldu. Harekât kapsamında 162 IŞİD ve 12 PYD/PKK hedefi imha edildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 68. gününde devam ediyor.

Yoğun ateş desteği ile ilerleyen ÖSO güçleri Rai bölgesinde Sinekli ve Mirkane, Mare bölgesinde ise Kar Kalbayn'da kontrolü sağladı. Buralarda tuzaklanmış mayın ve EYP'leri temizleme çalışmaları sürüyor. Böylece harekâtın başından bu yana yaklaşık bin 330 kilometrekareyi kapsayan 167 meskûn mahal terörden temizlenmiş oldu. Bu bölgelerde ise bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 33 mayın ile bin 369 EYP, kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Taşlıhüyük'ün batısında ÖSO harekâtına destek vermekte kullanılan bir zırhlı iş makinası, IŞİD'li teröristlerin güdümlü tanksavar saldırısında hasar aldı. Saldırıda olayda herhangi bir zayiat ise verilmedi.

Ateş destek vasıtaları, yerleri tespit edilen terör hedeflerini vurmaya devam ediyor. Yapılan atışlarla terör örgütü ışid'e ait 162, PYD/PKK'ya ait 12 hedef imha edildi.

Koalisyon güçlerinin Numan bölgesinde düzenlediği 2 aytı hava harekâtında 1 IŞİD'li terörist yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

Bakandan bedelli askerlik açıklaması Gündem Kılıçdaroğlu'dan Bülent Tezcan açıklaması Gündem ''Erdoğan'ın evinin krokilerini istihbaratçı müdürler verdi'' Gündem Bakan son durumu anlattı: Belediyeleri teröre peşkeş çekenler... Gündem