İstanbul'da Pide fiyatları belli oldu

Ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin fiyatları açıklandı. İstanbul'da bu yıl ramazan pidesine zam yapılmadı. 350 gram pide 3 liradan satılmaya devam edecek. Çanakkale'de de fiyatlar değişmezken Kocaeli ve Edirne'de pidenin fiyatı arttı.

Abone ol

Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezi olan pidelerin fiyatları belli oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli'nde düzenlediği toplantının ardından 81 ilde pidenin kilogram fiyatnın 10 lirayı geçmeyeceğini vurguladı.

İstanbul Valiliği, İstanbul Esnaf Odası ve İstanbul Fırıncılar Odası bir toplantı düzenleyerek pidelerin geçen senedeki fiyatından satılmasına karar verdi. Geçen yıl 3 liraya satılan 350 gramlık pide bu sene de aynı fiyatla tüketicilere ulaştırılacak.

Ankara’da 275 gram pide 2 buçuk liradan, İzmir'de 300 gram pide 3 liradan satılacak. Bursa'da ise 420 gram pidenin fiyatı 4 lira olacak.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da komşu illerden ucuza satış yaptıklarını belirtti. Oda Başkanı Sarı, bu yıl 370 gram pideyi 3 buçuk lirandan, 740 gram olan büyük pideyi 7 liradan satacaklarını duyurdu.

Edirne’de de pide fiyatları arttı. Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, pide fiyatlarına 2019 yılına oranla yüzde 16 zam yapıldığını açıkladı. Edirne’de 2019 yılında 3,5 TL olan 300 gram sade pide 4 TL’den satılacak.

Çanakkale’de ise pide fiyatlarının değişmedi. Çanakkale Fırıncılar Odası Başkanı Selahattin İş, geçen seneki fiyatların geçerli olacağını, pidelerin 350 gram ve 3 liradan vatandaşa sunulacağını açıkladı.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, pidenin gramını 400’e çıkarıp 2 lira 40 kuruşa satılacağını belirtti.

ulusal.com.tr

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor Ekonomi Gram altında yükseliş devam ediyor Ekonomi ABD'deki petrol krizi nasıl okunmalı? Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu değerlendirdi Ekonomi Petro-dolar sisteminin büyük çöküşü Ekonomi