Ergenekon'da sona doğru

Yargıtay’da görülen Ergenekon davasının temyiz duruşmasının 6’ncısı bugün yapıldı. İlk sözü avukat Kemal Kerinçsiz aldı. Kerençsiz bu kumpasla Cumhuriyetin tavsiye edilmek istendiğini söyledi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin'in savunmasını ise avukatı Ceyhan Mumcu yaptı. Mumcu Gültekin’in Doğu Perinçek’le görüştüğü için suçlandığını hatırlattı. “Müvekkilim Doğu Perinçek'ten talimat almayacak da kimden alacak” dedi. Ulusal Kanal eski Genel Müdürü Mehmet Adnan Akfırat'ın savunmasını ise avukatı Servet Bora yaptı.

Abone ol

Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesi'nde devam eden Ergenekon davasının temyiz duruşmasına bugün de devam edildi.

İlk savunmayı avukat Kemal Keriçsiz yaptı. Kerinçsiz Ergenekon kumpasının bir proje davası olduğunu söyledi. F tipine yakınlığıyla bilinen Taraf gazetesinin davanın başında attığı '1923'te kuruldu 2008'de tasfiye ediliyor' manşetini hatırlattı. “Bu manşet, bu davanın Cumhuriyetin tasfiye edilmesi davası olduğunu açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Kerinçsiz savunmasının başında milli hükümet vurgusu da yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin'in savunmasını ise avukatı Ceyhan Mumcu yaptı. Mumcu, Gültekin’in Doğu Perinçek’le görüşme yaptığı için suçlandığını hatırlattı. “Mehmet Bedri Gültekin Doğu Perinçek'in tutukluluğundan sonra Genel Başkan Vekili olmuştur, Doğu Perinçek'ten talimat almayacak da kimden alacak" ifadelerini kullandı.

Gültekin’in Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi emekçileriyle görüştüğü için de suçlandığını hatırlatan Mumcu, "Kiminle görüşecekti? Baba ile oğul görüşmeyecek miydi?” diye sordu.

Kanalımızın eski Genel Müdürü Mehmet Adnan Akfırat'ın savunmasını ise avukatı Servet Bora yaptı. Bora, Akfırat'ın bütün faaliyetleri basın-yayın kapsamındaki faaliyetler olduğunu söyledi, Akfırat’ın Doğu Perinçek, Emin Gürses veya başka partilerden kişilerle görüşmesinin normal olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Perinçek-İsviçre davasına CHP’den destek Gündem Kılıçdaroğlu PYD'nin Türkiye'ye saldırmadığı sürece terör örgütü olamayacağını savundu Gündem 3. Nükleer santral İğneada'ya Gündem İhracata terör engeli Gündem