PKK’nın halkı kışkırtma stratejisi çöktü

PKK’nın planı yolları tahrip ederek ulaşıma kapatmak, hizmetleri aksatmak, şehir merkezlerindeki çatışmalarda vatandaşları sokakta tutmak, propaganda yaparak halkı askerle karşı karşıya getirmekti. Ancak plan tutmadı.

Abone ol

Çözüm adı altında yürütülen “Açılım süreci”yle güçlendirilen terör örgütü PKK, 24 Temmuz’da başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarıyla hareket edemez hale geldi. Açılım sürecindeki kuvveti de gözaltı ve tutuklamalarla darbe yiyen örgütün halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme de stratejisi tutmadı. Vatandaşlar, bölgede yaşanan sıkıntılardan PKK’yı sorumlu tutarak, örgütü adeta yapayalnız bıraktı.

Aydınlık'tan Ceyhun Bozkurt'un haberine göre, Güvenlik güçleri, elde edilen telsiz konuşmaları ve istihbarat bilgileri üzerinden örgütün halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme stratejisini saptadı. Buna göre, son günlerde özellikle Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak illeriyle bu illere bağlı ilçelerin bağlantı yollarına yapılan saldırılar, halkı örgütün safına çekme amacıyla yapılıyor. Örgüt militanları, yol kenarlarına yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek patlayıcılarla yollara büyük zarar veriliyor. Örgütün amacı, ulaşımı engellenen vatandaşların, eylemi yapan örgüte değil operasyonları yapan askere tepki göstermesinin yolunu açmaktı. Buna yönelik propaganda da “Çözüm süreci sona ermese bu sorunları yaşamayacaktınız. Bunun sorumlusu askerdir” olacaktı. Ancak Şemdinli’de yaşanan olay, stratejinin tutmadığını gösterdi. Mehendi -1 köprüsünün yıkılmasının ardından halk köprüye yürüyerek PKK karşıtı, Mehmetçiğe destek veren sloganlar attı.

HALK EVE KAPANDI

Bu stratejinin önemli ayaklarından biri de, KCK yapılanmasına karşı operasyonlar öncesinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında halkı sokakta tutma planıydı. Halk sokakta kalınca, terör örgütü vatandaşları, çatışma bölgelerinde tutup canlı kalkan veya kendi yandaşı gibi yansıtacak, olası sivil ölümlerini de propaganda unsuru yapacaktı. Ancak başta örgütün en güvendiği yerlerden olan Hakkâri Yüksekova olmak üzere halk yasağa uydu ve evlerine kapandı. Bu da güvenlik güçlerinin elini kolaylaştırdı. Böylece bu plan da hayata geçemeden iptal oldu.

OKULLARA SALDIRI PLANI

Örgüt militanlarına verilen talimatlardan biri de eğitim kurumlarının hedef alınması oldu. Teröristlerin, okul binalarını hedef alacağı, gerekirse yakıp yıkacağı ve eğitimi engellemeye çalışacağı belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin bu nedenle yeni eğitim öğretim döneminde sıkıntı olmaması için konuyla ilgili mücadeleyi yoğunlaştırdığı dile getiriliyor.

Dağlıca şehitlerinin isimleri belli olmaya başladı Gündem Polis noktasına tüfekle yaklaşan kişi öldürüldü Gündem PKK’ya yiyecek götüren araçtan HDP’li vekil çıktı Gündem Bakandan sert tepki: Ey soyu bozuk... Gündem