BAE ABD'den İncirlik'i istedi

İsrail ile Filistin'e ihanet anlaşmasını imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri, İncirlik Üssü için de ABD ile pazarlığa oturdu. Veliaht Prens Muhammed bin Zayed'in Pentagon’a İncirlik Üssü’ndeki Amerikan unsurlarının Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşınmasını teklif ettiği belirtildi.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed'in, İncirlik Üssü'nün ülkesine taşınması için Amerikan Savunma Bakanlığı ile görüşmeler yaptığı bildirildi.

Arap basınında yer alan habere göre, Veliaht Prensi, bu talebinin arkasında Amerikan ‘derin devleti’ ile ilişkilerini geliştirme isteği yatıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ekonomik ve askeri projeleri de gündeme getirmek istediği ve ABD için ülkenin güneyinde birçok finans merkezi oluşturmak istediği belirtildi.

Veliaht Prensin teklifine ilişkin ABD yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye'ye düşmanca tavrılar sergileyen ABD’nin Ortadoğu operasyonları için kullandığı İncirlik'i taşıma iddiaları zaman zaman gündeme geliyor. ABD'li Senatör Ron Johnson İncirlik Üssü’nün taşınabileceğini söyledi. Johnson, İncirlik Üssü’nün Yunanistan’ın Girit Adası’na taşınabilir iddiası Pentagon tarafından yalanlandı.

ulusal.com.tr

ABD Çin'i hedef aldı Gündem Mehmetçiğe kesintisiz atış imkanı Gündem Erol Mütercimler hakkında istenen ceza belli oldu Gündem Almanya'dan Atina'ya "Adalar" uyarısı Gündem