Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye uyarı

Uluslararası Af Örgütü, İstanbul Okmeydanı'nda yaşanan olaylarlarla ilgili hükümete uyarı yaptı. Açıklamada, "Ateşli silahların, diğer tüm yolların etkisiz kaldığı durumlarda son çare olarak kullanılması gerekir" denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf de, itidal çağrısı yaptı.

Abone ol

İstanbul Okmeydanı'nda 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye uyarı geldi.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, uluslararası insan hakları standartları hatırlatıldı, eylemlere gerçek silahların kullanılması eleştirildi.

Açıklamada, olay yeri incelemesinin bir gün sonra yapılmasının "Endişe verici" olduğu belirtildi.

"Uluslararası Af Örgütü, olay yeri incelemesinin ilk olayın gerçekleşmesinden 24 saat geçmesine rağmen yapılmamış olmasından endişe duymaktadır. Okmeydanı’ndaki iki ölüm, Türkiye’nin gösterilerde sürekli olarak aşırı güç kullandığı bir dönemin ardından gerçekleşti. Haziran 2013’ten bu yana hak ihlali niteliğindeki güç kullanımı yüzünden dört kişi doğrudan olay yerinde öldü."

Uluslararası Af Örgütü, olayların tüm boyutlarıyla incelenmesi için bağımsız soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Mavi Marmara baskınında 1 kişi daha öldü Gündem Kurşun sıkılmadı ama silahlar çekildi Gündem Paris cinayetleri ile ilgili yeni gelişme Gündem Ulusal Kanal ve TGB'lilerin yakalama kararı kaldırılmadı Gündem