Kadına şiddetle mücadelede medya göreve!

Öncü Kadın Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi Füsun İkikardeş, şiddeti besleyen bir unsur olarak medyada kadına yönelik kuşatmayı anlattı ve yapılması gerekenleri sıraladı.

Abone ol

Öncü Kadın Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi Füsun İkikardeş, şiddeti besleyen bir unsur olarak medyada kadına yönelik kuşatmayı anlattı ve yapılması gerekenleri sıraladı.

“KADINIMIZ GÜÇLÜ VE ONURLUDUR!”

25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde yaptığı açıklamada Türk kültüründe kadının konumuna değinen Füsun İkikardeş, “Bizim kültürümüzde, kadına saygı esastır, kadın güçlüdür ve onurludur, diğer toplumlara göre eşitliğe yakındır. Kadını arka plana atmayı ve itip kakmayı feodalizm, meta olarak görmeyi kapitalizm, insanlığı öldürmeyi emperyalizm bize öğretti” diyerek emperyalizmin kadını ikincil plana düşüren temel etkenlerden olduğunu vurguladı. Öncü Kadın GYK Üyesi İkikardeş, İstanbul Sözleşmesi gibi emperyalist Batı’nın dayattığı sözde kadını savunan belgelerin kadın mücadelesine herhangi bir getiri sağlamadığını söyleyerek, “Bugün ne yazık ki, kadına şiddetle mücadele emperyalist Batı’dan fonlanan feminist örgütler ve ideolojik açıdan Batı’ya bağlı merkezler tarafından İstanbul Sözleşmesi’ne sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. İstanbul Sözleşmesi yaraya merhem değildir! İstanbul Sözleşmesi kadını yaşatmaz, kadına pranga vurur. Kadının cinsiyetini, toprağını elinden alır. Özellikle son bir yıldır şahit olmaktayız ki; İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak adına söylenmedik yalan, salınmadık korku, yapılmadık çarpıtma kalmamıştır” dedi.

MEDYADA KUŞATILAN KADIN

Medyanın günümüzde en önemli araçlardan biri olduğunu belirten İkikardeş, medya platformlarında kadınlara yönelik dört koldan bir kuşatma olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede medyaya büyük görevler düştüğünden bahseden Öncü Kadın GYK Üyesi İkikardeş, “Biz, Öncü Kadın olarak bu kuşatmaya karşı medyanın sorumluluklarını hatırlatıyor ve kuşatmanın karşısında duruyoruz. Medya, kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli ve incelikli bir görev üstlenmelidir. Ortak, koruyucu ve düzeltici bir mekanizma geliştirilmelidir. Kadını her türlü şiddetten korumak, sadece yasalarla mümkün olmamaktadır. Şiddete uğrayan ya da cinayete kurban giden kadının hakları medya eliyle de kollanmalı, yapılan haberler toplumsal ahlak değerleri çerçevesinde, çözüm ve mücadele zemininde kamuoyuna sunulmalıdır” şeklinde konuştu.

MEDYA KURULUŞLARINA ÇAĞRI

Açıklamayı medya kuruluşlarına kadına şiddete yönelik mücadelede seferberliğe davet ederek sonlandıran İkikardeş, “. Bize sunulanı izliyoruz, biz izlediğimiz için aynı yayınlar hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Kadını aşağı iten bu yayınları izlemeyi sürdürecek miyiz yoksa bilinçli izleyici kitlesi yaratarak özelleşmiş medya sektörünü ve denetleme/müdahale etme gücünü harekete mi geçireceğiz?

Tüm medya kuruluşlarımızı, kadına şiddetle mücadeleye yönelik ortak bir çatı altında buluşmaya, program hazırlamaya ve kadının sesi olmaya davet ediyoruz. Vatan Partisi olarak sunduğumuz önerilerin tartışılmasını ve geliştirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Doğu Perinçek: Üretim Devrimi için bedel ödenecek Gündem EPDK'dan akaryakıt zammı açıklaması Gündem Bakan Dönmez tarih verdi: Türkiye 4. sondaj gemisine kavuşuyor Gündem İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen kurtarıldı Gündem