İşsizlik durdurulamıyor! İşte korkutan rakamlar

İşsizlik rakamlarındaki artış korkutuyor. TÜİK, Aralık-Ocak-Şubat döneminde artan işsizlik oranını yüzde 11,3 olarak açıkladı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık-Ocak-Şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı. Açıklanan verilerde işsizliğin artması dikkat çekti.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 454 bin kişi artarak 3 milyon 259 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise 1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı 1,3 puan arttı.

TÜİK verilerine göre 15-24 yaş genç işsizlik oranı 2,3 puanlık arttı.15-64 yaş grubunda bu oran 1,1 puanlık artış ile yüzde 11,6 olarak gerçekleşti.

Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlerin sayısında 2015 yılı Ocak döneminde, bir önceki döneme göre 26 bin kişilik azalış gerçekleşti.

İMF'nin yayımladığı dünya küresel ekonomik görünüm raporunda da Türkiye'deki işsizliğin 2015 yılı için yüzde 11 olarak gerçekleşeceği öngörülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Zafer Çağlayan'ın saati iptal ettridi Gündem Soma davasında 2. duruşma Gündem Yücel Altunbaşak serbest bırakıldı Gündem İstanbul karanlığa gömüldü Gündem