Nefes aldıkça öldürüyor! İşte havası en kirli yerler

Türkiye'de havası en kirli şehir Afyonkarahisar, havası en temiz il ise Eskişehir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izleme raporlarını açıkladı. Raporda, şehirlerin ve ilçelerin kirlilik haritası gösteriliyor.

Abone ol

Türkiye'de havanın en kirli ve en temiz olan kentler, Çevre Bakanlığı'nın izleme raporlarında yer aldı. Rapora göre havasi en kirli il Afyonkarahisar en temiz il ise Eskişehir.

Marmara Bölgesi'nde havası en kirli olan ilçe Keşan olarak gösteriliyor. İstanbul'da ise Esenyurt ilçesi en kirli havaya sahip olan ilçe olarak raporda yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre havanın sağlıksız olduğu iller Iğdır, Osmaniye, Gaziantep, Bitlis ve Siirt.

Türkiye'nin en temiz havasına sahip ili ise Eskişehir.

Rapora göre dünyada her sene de 3 buçuk milyona yakın kişi hava kirliliğine bağlı nedenlerle hayatını kaybediyor. Kömür gibi fosil yakıtlar hava kirliliğini yüzde 50'i, trafik ise yüzde 30 etkiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Av. Nazan Moroğlu: Ağaçları saymak yerine ormana bakarsak zihniyetin geriye gittiğini görüyoruz Gündem Gürsel Tekin'den olağanüstü kurultay taleplerine yanıt Gündem Ahmet Davutoğlu en fazla oy aldığı illere teşekkür ziyaretinde bulunacak Gündem CHP'de "ihraç kavgası" patlak verdi Gündem