Berlin'de Suriye paneli

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Alman, Türk, Rus ve Arap gazeteciler Amerika ve Suriye'deki kurtuluş savaşını tartıştı. Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan'ın da konuşmacı olduğu panelde Amerika'nın "süper güç" pozisyonunu kaybettiği vurgulandı. Türkkan "lideriyle birlikte direnen Suriye halkı emperyalizmi durdurmuştur" dedi.

Abone ol

Alman, Türk, Rus ve Arap gazeteciler ABD ve Suriye üzerine konuştu. Panel'de Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan da konuşma yaptı. Gazeteciler Amerika'nın süper güç olma konumundan geri çekildiğini vurguladı.

Panel'in moderatörlüğünü Compact Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Jürgen Elsaesser yaptı. Rusya'nın Sesi Televizyonu temsilcisi Alexander Sorkin ve eski El-Cezire muhabiri Süleyman Ahdam da panele konuşmacı olarak katıldı. Panel'in başlığı "Obama Bush gibi mi, Kennedy gibi mi?" oldu. Bu soruya Rus gazeteci Alexander Sorkin'in yanıtı, "Dış politikada her şey aynı" şeklinde oldu.

Eski El-Cezire muhabiri Süleyman Ahdam, Obama'nın, Afganistan ve Irak hezimetlerinden sonra krizlere daha farklı yaklaştığını kaydetti.

Adnan Türkkan da "Amerika'nın "süper güç" iddiası tartışılır hale geldi" dedi, Suriye'deki halk direnişinin sonuçlarına dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

"Kadının kurtuluşu, Cumhuriyetin kurtuluşuyla mümkün olacak" Gündem İhale tarihleri tekrar açıklandı Gündem 'Yakacak arşiv' yayına hazırlanıyor Gündem Gezi istatistikleri yayınlandı Gündem