Çalışma Bakanı Süleyman Soylu: Darbenin arkasında ABD var

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, darbe girişiminin arkasında Amerika'nın olduğunu açıkladı. Soylu, "Darbenin arkasında Amerika var. Oradan yayınlanan birkaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyordu" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın Amerika'ya verdiği mesajın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimini arkasındaki devletin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Kazan İlçesinde F-16'lıları engellemeye çalışırken, darbeciler tarafından şehit olan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar ve Ömer Takdemir'in ailelerine taziye de bulundu.

Bakan Soylu, "Başımıza gelen işin nereden geldiğini, sebebinin ne olduğunu biliyoruz. Bu psikopat Amerika'da durduğu sürece Türkiye ve dünyadaki uzantıları büyük bir devletin desteği ile bu çılgınlıklara ve bu cinnetlere tevessül ediyorlar. Bunun sorumluluğundan kurtulmak, vebalinden kurtulmak Amerika'nın sorumluluğundadır" dedi.

Soylu, darbenin arkasında Amerika Birleşik Devleti'nin olduğunu diyerek, şunları söyledi:

"1960 ve 1980 darbelerinin ABD tarafından yaptırıldığı kayıtlardadır. Ne tesadüftür ki yine Amerika'da bulunan Amerika'nın koruması altında olan ve ifade etmek isterim ki Türkiye'deki müntesipleriyle beraber vahşi insanlık dışı hayvandan daha aşağılık bir operasyona imza atmışlardır"

Rusya ile ilişkilerin düzeldiği sürece vurgu yapan Soylu, "Bizim Atatürk Havalimanımız patlıyor. Ne zaman patlıyor Atatürk Havalimanı, bizim Rusya'yla ve İsrail'le anlaşma gerçekleştirmemizin hemen akabinde patlıyor. Bütün bu soruların elbette ki kendi adına bir cevabı vardır. Her şey çiçek, her şey böcek, ay ne güzel bütün ülkelerle bir araya geliyoruz diye bir değerlendirme söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı tank içinde yakalandı Gündem Erlerin 'tatbikat var' denilerek kışlalardan çıkarıldıkları belirtiliyor Gündem John Kerry: Darbede payımız olduğu yanlış, ABD-Türkiye ilişkileri zarar görür Gündem Netanyahu'dan Türkiye açıklaması Gündem