Kalın'dan Gazze açıklaması

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına en sert tepki Türkiye ve İran'dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Gazze halkına yönelik saldırılar derhal durdurmalı" dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de "İsrail'in terörü ABD'nin desteği ile devam etmektedir" vurgusu yaptı. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in "itidal" çağrısı ise Ankara samimi bulmadı.

Abone ol

İsrail'in Filistin halkına zulmüne Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. Önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

"Saldırılar İsrail’in hukuk tanımaz, zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik bu saldırıları derhal durdurmalıdır"

Sözcü Kalın uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

"İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir. Mevcut İsrail hükümetinin iki devletli çözüme inanmadığı ve süreci sabote etme gayreti içinde olduğu açıktır."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik saldırıları kınadı.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den ise Gazze için taraflara "itidal" çağrısı geldi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki şiddet acilen sona erdirilmeli." ifadesini kullandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Filistin'e Gazze'de maksimum itidal göstermeleri çağrısı yaptı. Ancak Ankara açıklamaları samimi bulmuyor...

Bir çok ülke yaşananlara sessiz kalmadı. İran, İsrail'in saldırılarına karşı uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Kudüs işgalcisi rejimin işlediği terör ve suç dizileri, Amerikan hükümetinin teşvik ve desteği, bazı bölge ülkelerinin sessizliği nedeniyle devam etmektedir." dedi.

Mısır ve Ürdün de "Saldırıları durdurmalı" dedi. Ürdün hükümet sözcüsü Cumane Guneymat, Gazze'ye yönelik saldırıları kınadı. Mısırlı üst düzey bir yetkili, "ateşkes sürecine bağlı kalması gerektiğini" söyledi.

ulusal.com.tr

Eski Bakan Mehmet Ercan Vuralhan'ın öldürülmesine ilişkin davada flaş gelişme Gündem Yeni düzenleme geliyor! Marketlerde 25 kuruştan satılacak Gündem Lastik-İş Genel Başkanı Karacan yaşamını yitirdi Gündem Mahkeme Kılıçdaroğlu'nu 4. kez mahkum etti Gündem