İngiltere'de endişeli bekleyiş

Kovid-19 salgını Avrupa ülkelerini etkilemeyi sürdürüyor. Salgına karşı mücadelede veren ülkeler ağır hasarı onarmaya çalışıyor. Normalleşme hamleleri de devam ediyor.

Abone ol

Kovid-19 etkisi altındaki Avrupa'da salgına karşı mücadele sürüyor.

İspanya'da son bir haftadır iyileşenlerin sayısının yeni vakaların üzerinde çıkması dikkati çekti. İspanyollar 48 gün sonra kalkan yasakla sokakları doldurdu.

14 Mart'tan bu yana olağanüstü halin uygulandığı ülkede hükümet, belirli saatlerde ve kısıntılı bir alanda spor yapma izni verdi. Ülkede, yarından itibaren "kademeli normalleşme" süreci başlayacak.

İtalya yarın "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiyor. Ülkede faaliyetleri durdurulan inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörleri işbaşı yapacak. İzin belgesiyle sokağa çıkmaya devam edilecek.

İnsanlara aile yakınlarını ziyaret ve dışarıda toplu olmamak kaydıyla spor yapma izni verilecek. Toplu taşıma araçları yarı kapasiteyle hizmet verecek. Kamuya açık tüm kapalı alanlarda ve toplu taşımada maske takma zorunluluğu getirilecek.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 nedeniyle yoğun bakıma alındığı sırada ölme ihtimaline karşın hükümetin acil eylem planları yaptığını ve doktorların da bir an olası bir ölümü nasıl duyuracaklarını düşünmeye başladığını açıkladı. Johnson, "Durumum hiç de parlak değildi. Bunu inkar edemeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Fransa'da sağlık alanında ilan edilen ve 24 Mayıs'ta sona erecek OHAL, 2 ay daha uzatılacak. Ülkede, Kovid-19 tedbirlerinin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak kaldırılmasına karar verilmişti.

ulusal.com.tr

Bulgaristan'da da Kovid-19 önlemleri gevşetiliyor Dünya İran'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı: 6 bin 203 Dünya İspanya'da Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı 25 bini geçti Dünya İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Camiler yarın ibadete açılıyor Dünya