F Tipi Edirne'de 2 bin 250 kişiyi dinledi!

Devlet içindeki F Tipi örgüt mensuplarının Edirne'de 2 bin 250 kişiyi fişlediği ve izlediği iddia edildi. Edirne'de büyük bir dinleme ağı kuran örgütün hedefinde, cemaat karşıtı kişiler bulunuyordu.

Abone ol

Devletin kritik birimlerinde kendi hiyararşik düzenini kuran F Tipi yapının 400 bin nufuslu Edirne'de de geniş bir dinleme ve izleme ağı oluşturduğu ortaya çıktı. Akşam Gazetesi'nin haberine göre F Tipi örgüt, "cemaate karşı" olarak kodladığı kişilere karşı dinleme ve fişleme çalışması yaptı.

Örgütün Edirne'de 2 bin 250 kişi hakkında rapor tuttuğu belirlendi. Listede rektörden gazeteciye, başsavcıdan öğretmene, avukattan memura her meslekten isimler var.

Gazete haberine göre; fişleme operasyonun başında dönemin İl Emniyet Müdürü C.C., İstihbarat Şube Müdürü Ö.N. ve Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü S.E.'nin olduğu iddia ediliyor.

Dinleme listedesindeki kişlerin etnik kökeni, mezhebi, içki içip-içmediği, namaz kılıp kılmadığı gibi bilgiler yer alıyor. Cemaat ağına takılan kişilerle ilgili "tasfiye edilmeli", "kollanmalı", "işimize yarıyor", "temelli gönderilmeli", "önü açılmalı" , "çıkarlarımıza ters", "her istediğimizi yaptırabiliriz", "itibarsızlaştırılmalı" gibi notlar yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı geçen şubat ayında bir genelge yayınlayarak 27 ilin emniyet müdürünü merkeze çekmişti. Merkeze alınan müdürler arasında Edirne İl Emniyet Müdürü C.C. de vardı.

ulusalkanal.com.tr

Yavuz Arslan’ın gazetecilik maskesinin arkası Gündem CHP'de kritik toplantı Gündem İstanbul'da deprem olasılığı yüzde kaç? Gündem Av. Murat İnan yazdı: Hükümet düştü, başbakan yok! Gündem