Ricciardone'den Fethullah Gülen açıklaması

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone (Françis Riçardone), veda ziyaretleri kapsamında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Ricciardone, Köşk seçimi, Anayasa Mahkemesi'nin youtube kararı ve paralel yapı tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Temmuz ayında görevi sona erecek olan Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, veda ziyaretleri kapsamında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ricciardone, Youtube kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ricciardone, "Memnuniyetle karşılıyoruz. Biz yargıç değiliz. Türk yasaları önemlidir. İfade özgürlüğünün artması ve ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi olumludur" dedi.

Büyükelçiye cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ise Türk demokrasisine güvendiklerini berirtti. Ricciardone, "Türk halkı kendi Cumhurbaşkanını seçeceğine inanıyorum ve Türk halkının 'bu benim adayım, seçildi' diyecektir" diye konuştu.

Riccirdone, gazetecilerin Fethullah Gülen ile ilgili sorusuna, "Aile içi bir tartışma biz karışmak istemiyoruz. Umarım iyi bir şekilde sonuçlanır" diye cevapladı.

ulusalkanal.com.tr

İşte maden yasası gerçeği! Gündem Erdoğan masal okudu! Gündem Belediye'nin üst düzey bürokratlarına sürgün zulmü Gündem Abdullah Gül'e şok protesto! Gündem