Suriye sınırına örülen güvenlik duvarının yapımına hız verildi

Suriye sınırına örülen 911 kilometrelik güvenlik duvarının yapımına hız verildi. Bugüne kadar 200 kilometresi tamamlanabilen duvarın geri kalan 711 kilometresi 5 ay içinde tamamlanacak.

Abone ol

Kontrolsüz geçişleri engelleyip hudut güvenliğini arttırmak için Suriye sınırına örülmeye başlanan duvar aradan geçen zaman rağmen tamamlanamadı.

Artan tehdit üzerine duvar örme işlemine hız verilmesi kararı alındı.

Duvarın toplam uzunluğu 911 kilometre olacaktı. Ancak bugüne kadar duvarın sadece 200 kilometrelik bölümü tamamlanabildi. Güvenlik duvarının geriye kalan 711 kilometresi ise hala yapılmayı bekliyor.

Sınırın 200 kilometresini Milli Savunma Bakanlığı ve valiliklerin kapattığını hatırlatan TOKİ Başkanı Ergün Turan “200 kilometrelik bölümün ihalesini yapldı. 400 kilometre için de ihale hazırlığı yapılıyor.” dedi.

Duvar örme işlemine 15-20 gün önce önce tekrar başlandığını kaydeden Turan, geriye kalan 700 kilometrelik duvarın 5 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

Güvenlik duvarı Suriye sınırının tamamına örülecek. Genişliği 2, yüksekliği 3 metre, ağırlığı 7 ton olan seyyar bloklardan oluşan güçlendirilmiş beton blokların üzerlerine jiletli tel çekiliyor. Duvarın Türkiye tarafında devriye atılması için güvenlik yolu da yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Yaşları 15 ilâ 18 arasında değişen 3 kız dağa götürülürken yakalandı Gündem Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik: Türkiye ile PKK eşit görülemez Gündem Hasan Atilla Uğur'dan ikinci kalkışma uyarısıyla ilgili yeni açıklama Gündem Dolandırıcıların son tuzağı 'torba yasa' Gündem