CHP'li Böke: Rusya ile olumsuz ilişkiler turizmde çöküş yaşattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, son günlerde olumlu adımlar atılan Türkiye Rusya ilişkilerini değerlendirdi. Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Böke, iki ülke arasındaki krizin ekonomiye olan olumsuz etkilerine dikkat çekti. Turizmde bir çöküş yaşandığını söyleyen Böke, AKP dış politikasını eleştirdi.

Abone ol

CHP, Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına, CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke geçti.

AKP'nin dış politikasını eleştiren Böke, politikalardaki hataların ekonomiye olan etkisini değerlendirdi. Böke, "2002 yılından önce yüzde 10'un altında bulunan işsizlik oranını, 14 yıllık AKP iktidarı, çift hanelere çiviyle çaktı. TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre mart ayında işsizlik yüzde 10,1 olarak gerçekleşti.Bugün açıklanan işsiz 6 milyon insan var. 6 milyon insan evine ekmek götüremiyor. Rusya'yla yaşanan olumsuz ilişkiler sonucunda Türkiye'de Turizm sektörü çöktü.. Maceraperest politikalarıyla bizi işsizliğe sürüklüyor" dedi.

AKP'nin ekonomiye ilişkin açıkladığı düzenlemelerin her yıl farklı paket isimleriyle sunulduğunu savunan Böke, "013'ün Haziran ayında birçok bilim insanı ve bürokratın katkı verdiği 10. Kalkınma Planının hazırlandığını, sonrasında bunun 2014'te "25 Dönüşüm Eylem Planı" olarak sunuldu. Yenı programın 2015'te bir hükümet planı, şimdi de tekrar teşvik paketi olarak sunuldu. Bizleri kandıramazsınız. Vatandaşı oyalamayı bırakın ve işinizi yapın" ifadelerini kullandı.

Sözcü Böke'nin gündeminde, Meclis'te görüşülecek 711 Danıştay ve Yargıtay üyesinin görevine son verecek yasa tasarısı da vardı.

Böke, "Kendi geleceklerinden korkan bir iktidar, suçlu olduğunu bilen bir saray var. Bu suçu ortaya çıkaracak olan bir yargıyı istemeyen bir saray. Adına paralel mücadelesi diyerek bir dizi temizlik yapıyorlar. Bu, paralel temizlik değil saraya paralel yargı inşaa sürecidir. 6 yıldır sürekli yargıyı düzenlemekle meşguller" şeklinde konuştu.

Liselilerin AKP'nin gerici eğitim sistemine karşı başlattığı bildiri kampanyasını hatırlatan Böke, gençleri desteklediğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

15 yaşındaki Ali'yi öldüren terör örgütü PKK'ya aileden tepki Gündem Acun Ilıcalı köylüleri bıktırdı Gündem 19 Haziran’da toplanacak kurultay için son hazırlıklar yapılıyor Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Atatürk'e atıfta bulunan yasalar yeni anayasada olmayacak Gündem