Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı

Yurdu etkisi altına alan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Doğu illerinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Abone ol

Yoğun kar yağışı ve tipi yurdun doğusunda etkili oldu. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 78 yerleşim biriminin ulaşımı kesildi.

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 57 yerleşim biriminin yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarını açmak için aralıksız çalışıyor.

Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından başlayan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve iş yerlerinin çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu. Kapalı olan 1 köy ve 4 mezranın yolunu açmak için ekipler çalışma başlattı.

Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle Hasköy-Mutki yolu ulaşıma kapandı. Yolda biriken kar kalınlığı 3 metreye ulaştı. Görüş mesafesini 2 metreye düşüren fırtına nedeniyle ekipler yolu açmak için uzun uğraşlar verdi. Kapanan 31 köy yolu da ulaşıma açıldı.

Bitlis'te ise yoğun kar yağışından kaynaklı 16 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şırnak'ta Beytüşşebap ilçesine bağlı Gökçe, Yeşilöz ve Dağaltı köylerine ulaşım sağlanamıyor. Ekipler köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadeleye başladı.

İç Anadolu'da ise dondurucu soğuklar etkili oldu. Termometrelerin gece sıfırın altında 17,5 dereceyi gördüğü Sivas'ta soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Kızılırmak nehri ve Serpincik göleti buzla kaplandı.

Kangal ilçesinde termometreler sıfırın altında 25,5 dereceyi gördü. Altınyayla, İmranlı, Zara ve Hafik ilçelerinde de hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyi geçti.

Erzurum'da da soğuk hava ve kar yağışı vatandaşların hayatını zorlaştırırken, doğal güzellikleri de beraberinde getirdi.

Kar yağışı sonrası doğada güzel görüntüler oluştu.

Çanakkale'de 25 bin çipura ve levrek yetiştirildi Yurt Marmara Denizi'nde bereket beklentisi Yurt Adıyaman'da 83 ev karantinaya alındı Yurt Doğu Karadeniz için kar yağışı uyarısı Yurt