Sahte ilaç operasyonu

3 liralık grip ilacının ambalajını değiştirip kanser ilacı diyerek bin 500 liraya sattılar. İstanbul merkezli operasyonda satışı bu şekilde yapılan yaklaşık 5 bin sahte kanser ilacı ele geçirildi. Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu torba yasayla birlikte cezaların artırılacağını söyledi.

Abone ol

İstanbul'daki ilaç çetesi 3 TL'lik nezle ilacının ambalajını değiştirdi, kanser ilacı diye 1500 TL'ye sattı. Çeteye yönelik 9 ilde yapılan 130 ayrı baskında 5 bin kutu sahte ilaç ele geçirildi. Yaklaşık 60 kişi de gözaltına alındı.

Çetenin yurt dışından getirdiği sahte kanser ilaçlarını Bağcılar'da paketleyerek piyasaya sürdüğü belirlendi. Şebekenin bazı kanser ilaçlarını da 20 bin lira karşılığında ecza depolarına sattığı tespit edildi.

Düzenlenen operasyonda çetenin sahte fatura ve pasaport basımı yaptığı da belirlendi. Polis ekipleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çapa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yakınlarındaki 6 ecza deposuna da baskın düzenledi. Bu baskında da binlerce kutu ilaç ele geçirildi.

Polis, çete lideri İsmail Ç.'yi Zeytinburnu'ndaki süper lüks bir rezidansta yakaladı.

Tüm bu gelişmeler üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi. Müezzinoğlu torba yasayla birlikte cezai yaptırımların artırılacağını ifade etti. Ve vatandaşların ilacın karekodu üzerinden sorgulama yapabilecekleri bir sisteme geçileceğini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

Tamircilerin yüzü güldü Yurt İşçi servisi kaza yaptı Yurt "Arazilerimizi özel sektör için vermedik" Yurt İstanbul'a yılın ilk karı düştü Yurt