Demirtaş, Lavrov'la görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da görüştü. Demirtaş, "Ortadoğu'da tarihi sorunlar ve çözüm arayışlarının yaşandığını söyledi. Lavrov da "Rusya, Suriye yönetiminin isteği üzerine terör ile karada, sahada mücadele edenleri desteklemeye hazırdır " ifadelerini kullandı.

Abone ol

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmeye Demirtaş'ın yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de katıldı.

Demitaş Lavrov'a partisi hakkında bilgi verdi. Ankara ile Moskova ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde bu ziyaretin yapıldığını hatırlatan Demirtaş, bölgedeki gelişmelere de değindi. Demirtaş, "Aynı zamanda Ortadoğu genelinde de çok tarihi günler, tarihi sorunlar ve çözüm arayışlarının yaşandığı bir dönem" dedi.

Lavrov ise Suriye'deki gelişmeler üzerinden konuşma yaptı. "IŞİD tehdidine karşı karada savaşan Iraklı ve Suriyeli Kürtlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Rusya, Suriye yönetiminin isteği üzerine Suriye'de gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunda, terör ile karada, sahada mücadele edenleri desteklemeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Şehit Özel Harekat Polisi Güneş için tören Gündem Kaynak Holding'in öğrenci yurtlarında arama Gündem Adalet Bakanı'ndan Fethullah Gülen açıklaması Gündem Bülend Ulusu hayatını kaybetti Gündem