Düşürülen uçakla ilgili yeni iddia!

Ukrayna'nın doğusunda düşürülen Malezya hava yollarına ait yolcu uçağının "Buk" füzesiyle vurulduğu iddia edildi. Uçağın düşürülmesiyle ilgili Ukrayna hükümeti ile Donetks ve Luhansk yönetimleri arasında karşılıklı suçlamalar geldi.

Abone ol

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının karadan fırlatılan "Buk" füzesiyle vurulduğu öne sürüldü.

Amsterdam’dan 283 yolcu ve 15 mürettebatla Kuala Lumpur’a giden Malezya Havayolları’na ait Boeing-777 tipi bir yolcu uçağının enkazı 15 kilometrelik bir alana yayıldı.

Enkazda arama ve incleme çalışmaları başlatıldı. ABD istihbaratı, uçağın "Buk" füzesiyle vurulduğunu iddia etti.

Düşen uçakta hayatını kaybeden yolcuların kimlikleri de belli oldu.

Hayatını kaybedenlerin 154'ünün Hollanda, 43'ü Malezya, 27'sinin Avustralyalı olduğu açıklandı. Uçakta Endonezya, Almanya, Belçika, Filipinler, Fransa, İngiltere ve Kanada'dan yolcuların olduğu belirtildi.

Malezya uçağının düşürülmesi infial yarattı. Ukrayna ve Rusya tarafları birbirlerini suçladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, uçağı Donetks halkının düşürdüğünü öne sürdü. Donetksliler de saldırıyı Ukrayna savaş uçağının gerçekleştirdiğini iddia etti.

Luhansk Halk Cumhuriyeti'nden görgü tanıkları da uçağın, Ukrayna ordusuna ait savaş uçakları tarafından vurulduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr

Venezuela’dan Filistin kampanyası Dünya ABD'den İsrail'e destek! Dünya O ülke İsrail'den büyükelçisini çekti Dünya Fidel Castro'dan çok sert İsrail çıkışı! Dünya