Asgari ücret açıklanamadı

Açıklanması beklenen asgari ücret teknik çalışmaya takıldı. Beklenen zam oranları açıklanmadı. 2014 yılı asgari ücreti, yarın veya 30 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantı ile belirlenecek.

Abone ol

Kayıtlı 5 milyondan fazla işçinin gözü kulağı bu toplantıdaydı fakat beklenen olmadı. Asgari ücrete yapılacak zam açıklanmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2014 yılı asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma Bakanlığı'nda toplandı. 4'üncü kez toplanan komisyonun asgari ücrete yapılacak zam oranlarını açıklaması bekleniyordu. Fakat teknik çalışma tamamlanmadığı için asgari ücret açıklanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, rakamın bir sonraki toplantıda açıklanacağını belirtti. Buna göre 2014'te geçerli olacak asgari ücret, 27 Aralık Cuma ya da 30 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantıda belirlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5'i işçi, 5'i işveren, 5'i de devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil ediyor.

Hükümet 2014 yılı ekonomi programına göre asgari ücrete yalnızca yüzce 3 artı 3 zam yapmayı planlıyor. Bu da 803 lira olan asgari ücretin yılın ilk ayında sadece 24 lira artması anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

BMC İşçisine müjde Ekonomi Piyasayı yolsuzluk vurdu Ekonomi Gül bütçeyi onayladı Ekonomi 'Yatağan işçisi yalnız değildiz' Ekonomi