Genel Müdür Yıldırım: 45 bin "pembe görüşme"

2015 yılında uygulamaya giren Cezaevlerindeki pembe odalarda 45 bin görüşme yapıldı. Rakamları, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım açıkladı.

Abone ol

Mahkumların eşleriyle özel olarak görüştüğü pempe odalarda toplam 45 bin görüşme yapıldığı açıklandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sincan İnfaz Kurumları Kampüsü’nün kapılarını gazetecilere açtı.

Ceza infaz sistemine 2015 yılında giren ve kamuoyunda “Pembe Oda” olarak adlandırılan aile görüşme odalarıyla ilgili de veriler açıklandı. Buna göre aile görüşme odalarında toplam 45 bin görüşme yapıldı.

Ziyaret sırasında gazetecilere kampüsün çeşitli bölümleri de tanıtıldı. İlk tanıtılan çocuk cezaevinde 307 tutuklu kalıyor. Çocuklar, cezaevi idaresinin kararlarıyla da üçlü veya tekli odalarda kalabiliyor. Özel yaşam alanları hariç 288 kamera bulunan cezaevi, merkezi kontrol odasından 24 saat kontrol ediliyor.

Çocuklar için ödül sistemi de uygulanıyor. Toplam 146 çocuğa 2015 yılında özel odalarda aileleriyle görüşme hakkının verildiği belirtildi. Havalandırma adı verilen açık alanlarda çocukların domates, biber gibi sebzeleri yetiştirmelerine izin veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

Aranan 'canlı bomba'nın babasından çağrı Gündem İlber Ortaylı'dan BBC'ye sert tepki: Her şeyden evvel görgü lazımdır Gündem PKK'nın 16 sığınağı imha edildi! Gündem Bugün saatinize dikkat edin! Kış saati uygulaması ne zaman? Gündem