Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 terörist ölü ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın "kaçın" talimatı üzerine Suriye'ye kaçmaya çalışan PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Suriye'ye kaçmaya çalışan 2'si lider kadrodan olan 18 terörist öldürüldü. İlçede yapılan bir başka operasyonda da 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın "kaçın" talimatı verdiği teröristler MardinNusaybin ilçesinden kaçmaya çalışırken etkisiz hale getirildi.

Halk desteği ve lojistik desteğin kesilmesinin ardından köşeye sıkışan teröristler ilçeden çıkmak için harekete başladı. 18 terörist, Suriye'nin Kamışlı bölgesine geçmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından operasyon yapıldı.

Çıklan çatışmada 18 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerden 2'sinin PKK'nın üst düzey yöneticisi olduğu belirtildi. Öldürülen PKK'lıların üzerinden;

- 15 adet Kaleşnikof

- 2 adet ABD yapımı M-16

- 3 adet RPG-7 Roketatar

- 2 adet GLOCK marka tabanca

- Thermal özellikli Gece görüş dürbünleri

- Silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallesi'nde yaptığı operasyonlarda da 6 teröristi etkisiz hale getirdi.

İlçede opersayonların yanı sıra temizlenen mahallelerdeki arama tarama faaliyetleri de sürüyor. İlçede bin 115 evde arama tarama yapıldı. Teröristlerin tuzakladığı 551 el yapımı patlayıcı imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı ilçede 14 Mart'tan bu yana 267 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Öte yandan Şırnak merkez ve Silopi'de dün yapılan operasyonlarda da 5 terörist öldürüldü. Güvenlik güçleri iki ilçede 646 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Faik Tunay, CHP'den istifa etti Gündem Faik Tunay, CHP'den istifa etti Gündem Mahkeme: Her yüzük takma nişan sayılmaz Gündem İİT Sonuç Bildirgesi ya da “devlet aklı”ndan yoksunluk Gündem